KVO stuurt open brief aan fans: "Stop met supporteren voor andere ploeg"

12/04/18 om 09:12 - Bijgewerkt om 09:12

Bestuur en spelers van KV Oostende hebben het gehad met een groep supporters. De reden: ze hebben te veel sympathie voor Eupen. "Juichen als de tegenstander scoort hoort niet", klinkt het. "En dat net in het vak dat de motor moet zijn voor de sfeer".

De aanleiding van de wrevel is de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Eupen. Toen de bezoekers de 0-1 scoorden klonk er gejuich vanuit de C2-tribune, de spionkop van KVO. De geviseerde groep supporters: de O31-boys. Het is een publiek geheim dat O31 nauwe banden heeft met Eupen. In supporterskringen klinkt het dat de O31-boys ooit zijn opgevangen door de Eupen-supporters toen hun bus platte band had. Sindsdien zijn ze elkaar blijven steunen tijdens wedstrijden. Toen KVO vorig jaar de bekerfinale speelde vertrok een bus met Eupen-supporters richting Heizel om Oostende te steunen. En toen Eupen recent het levensbelangrijke degradatieduel tegen Moeskroen speelde, reisden de O31-boys zo'n 250 kilometer om Eupen bij te staan. Ondanks...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!