KV Oostende wil supporters vroeger in het stadion

26/07/18 om 16:02 - Bijgewerkt om 21:57

Tijdens de eerste vijf thuiswedstrijden wordt het stadion een uur voor aanvang van de wedstrijd onder gedompeld in een heuse festivalsfeer.

KV Oostende wil supporters vroeger in het stadion

Gert Verheyen, Djonah en Patrick Orlans geven het startschot van het nieuwe seizoen bij KV Oostende. © JRO

Het Oostendse publiek heeft de gewoonte pas vlak voor de wedstrijd het stadion binnen te treden. Daar wil KV Oostende verandering in brengen. Met de Music Summer Pop Up wil het de supporters vroeger naar het stadion lokken. "Op 21 september werd KV Oostende in een crisis gedompeld na het vertrek van Marc Coucke naar Anderlecht", opent commercieel directeur van KV Oostende, Patrick Orlans. "Ondertussen hebben we twee zaken gerealiseerd: de campagne 'Ik blijf KVO' gelanceerd, die een succes werd en we hebben bijna hetzelfde aantal abonnementhouders dit seizoen. We zitten nu op zo'n 3.700 abonnees, met nog eens 800 vips. Dat zijn er dus al 4.500."

En dat kan ook met wat extra animo. De eerste die de spits mag afbijten is Oostendenaar Jona Vanbillemont (37). Djonah was al te zien tijdens 'To Russia With Love' in de Wellington Hippodroom tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK. "Voetbal leeft in Oostende", zegt Jona. KV Oostende is een eerste klasse voetbalclub met uitstekende supporters. Alleen komen die wat laat naar het stadion. Met deze actie komen de supporters gegarandeerd wat vroeger en kunnen ze genieten van de sfeer."

Djonah bijt de spits af tegen Moeskroen op zaterdag 28 juli om 19 uur. Op zondag 12 augustus komt Greg Dela het publiek opzwepen voor de wedstrijd tegen Genk. Dimaro komt langs op vrijdag 24 augustus voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem en Passe doet hetzelfde voor de wedstrijd tegen Cercle Brugge op zaterdag 15 september. Als laatste is Tonny Delahaye aan de beurt voor de wedstrijd tegen Standard. "Tijdens de eerste editie van de Music Summer Pop Up krijg je tussen 19 uur en 20 uur twee pintjes voor de prijs van een. We hebben ook Kleine Sanders en Guga Baul ingeschakeld om mee het publiek op te zwepen kort voor de wedstrijd. Sebastien Dewaele gaat zelfs een uitdaging aan. Als de supporters er tijdens de eerste wedstrijd tegen Moeskroen in slagen om vijf keer 'wiender en e wèreldploegsje te zingen, vergezeld van de nodige decibels (lees: meer dan 95), dan gaat hij voor de supporters spaghetti maken. In totaal zijn er zo vijf uitdagingen. Ook Guga Baul heeft zo zijn uitdaging, dat maakt hij zaterdag bekend", geeft Patrick Orlans nog mee.

(JRO)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!