KV Oostende thuis tegen Standard, dat is altijd ambiance

Mei 2005: Sergio Conceiçao mist de strafschop Europees voetbal zou opgeleverd hebben. © BELGA

Standard heeft geen goeie herinneringen aan tripjes naar zee. KVO maakte het de Rouches maar al te vaak moeilijk en stuurde ze regelmatig met lege handig naar de Vurige Stede terug. We doken in ons archief en gingen op zoek naar de meest memorabele thuisduels tegen de Luikenaars.

26 september 1993

KVO-Standard 2-0

“Ze zullen hier nog dikwijls zat zijn”

KVO kwam al na vijf minuten op 1-0 na een goal van Keshinro. Vijf minuten voor de rust ging het licht letterlijk uit in het Albertpark. Na een kwartiertje bang afwachten kreeg men de verlichting toch weer aan de praat. Vijf minuten vóór tijd zorgde de Pool Janik met de 2-0 voor een Oostends delirium. BRT-commentator Carl Huybrechts omschreef het als volgt: “Ik kan u niet beschrijven welke taferelen zich hier afspelen, maar het is alsof Oostende de Europacup wint.” Toen de KVO-spelers na afloop de spionkop groetten, sprak Carl de wijze woorden: “Ik denk dat ze hier nog dikwijls zat zullen zijn.”

21 augustus 1998

KVO-Standard 2-1

Twee goals van

Lorenz Kindtner

Na 20 minuten kwam KVO op voorsprong via de Australiër Lorenz Kindtner. Kort voor het rustsignaal kwam Standard echter langszij via de Albanees Alliaj. Vijf minuten voor tijd ontpopte Kindtner zich met zijn tweede doelpunt tot onbetwiste matchwinnaar. De huidige T2 van KVO, Franky Van der Elst, had op betaalzender Canal+ woorden van lof voor KV Oostende. “Als KVO elke wedstrijd zo’n organisatie kan neerzetten, geef ik ze zeker een kans op het behoud. Ze hebben enkele goeie spelers.” Het behoud werd echter niet verwezenlijkt en KVO zakte na één seizoen terug naar tweede klasse.

21 mei 2005

KVO-Standard 1-1

sergio Conceiçao mist ultieme strafschop

De Rouches hadden een zege nodig om Europees voetbal veilig te stellen. De Rouches kwamen al snel op voorsprong via Roussel. Net voor de rust zorgde de Australiër Santalab echter voor 1-1. Tien minuten voor tijd kon Sergio Conceiçao Standard vanop de penaltystip naar Europees voetbal trappen. Zijn strafschop verzeilde echter naast het doel van Stefaan Thieren. KVO hield stand en nam zo op een waardige manier afscheid van eerste klasse. Standard daarentegen moest nog de wei in voor testwedstrijden tegen Racing Genk. Die gingen verloren en de Luikenaars bleven met lege handen achter.

23 november 2014

KVO-Standard 3-2

Twee strafschoppen van sébastien Siani

KVO had eerder de heenmatch met een spectaculaire 3-5 gewonnen. Al vroeg in de match trapte strafschopspecialist Siani vanop de stip de 1-0 tegen de touwen. Nog voor de rust leek KVO uitgeteld nadat De Camargo voor 1-1 zorgde en Andile Jali een rode kaart kreeg. Dat deerde KVO weinig want Coulibaly zorgde voor 2-1, hoewel Bia even later weer gelijk maakte. Uiteindelijk trok KVO met tien man toch aan het langste eind. John Ruiz werd foutief gestuit binnen het strafschopgebied en Siani trapte vijf minuten voor tijd zijn tweede strafschop van de dag binnen. KVO pakte zo zes op zes tegen Standard.

20 december 2015

KVO-Standard 4-1

Met de groeten van knowledge Musona

KVO kwam al snel op voorsprong na een foutje van doelman Hubert op een afstandsschot van Berrier. Milec bracht de bordjes weer gelijk, maar daarna stond er geen maat meer op een ontketend KVO. Net voor en net na de rust zorgde Knowledge Musona met twee goals voor een comfortabele 3-1-voorsprong. Toen Dossevi na een uur spelen rood kreeg, leek Standard helemaal rijp voor de slachtbank. Uiteindelijk struikelde Fernando Canesin de bal nog met de knie binnen waardoor de Rouches met een 4-1-pandoering huiswaarts moesten. “Mijn eerste goal ooit met de knie”, zo vertelde de Braziliaan na de match. KVO nestelde zich dankzij die zege op de tweede plaats.

30 oktober 2016

KVO-Standard Luik 3-1

in een knappe regie

van franck Berrier

Al na 10 minuten kon KVO een eerste keer juichen. Na voorbereidend werk van Canesin en Berrier kopte Landry Dimata staalhard binnen tegen zijn ex-ploeg. Daarna begon de Franck Berrier-show. De Fransman zwiepte een vrije trap voor doel en het leer ging aan de tweede paal rechtstreeks binnen. Toen El Ghanassy in de tweede helft omver werd gelopen in het strafschopgebied zette Berrier zich achter de bal en hij trapte de elfmeter feilloos binnen. Orlando Sa milderde nog voor Standard, maar dat was slechts een doekje voor het bloeden. KVO won zo drie keer op rij in eigen huis van de Rouches. (Red)