KV Oostende naar kwartfinale na bekerzege tegen Sint-Truiden

28/11/17 om 21:53 - Bijgewerkt om 21:54

KV Oostende mag dromen van een nieuwe bekerfinale nadat het dinsdagavond met 2-0-cijfers de maat nam van Sint-Truiden.

KV Oostende naar kwartfinale na bekerzege tegen Sint-Truiden

© BELGA

Heel wat wijzigingen bij KVO in vergelijking met de wedstrijd van zaterdag tegen Eupen. Capon, Jali en Vandendriessche waren na hun schorsing wel beschikbaar voor de beker. Özkan, Canesin en Rezaeian verdwenen weer naar de bank. In doel koos Custovic voor Vanhamel en ook voorin roteerde hij door Zivkovic en Gano in de ploeg te droppen. Musona en Akpala kregen rust.

Bij de bezoekers uit Sint-Truiden stond met Fabien Antunes een oude bekende in de basis.

Droomstart voor KVO

Na amper 2 minuten bedankte Zinho Gano al voor zijn basisplaats. Hij kon een voorzet van Bjelica makkelijk in doel schuiven: KVO meteen op rozen. Na amper 10 minuten stond de kustploeg al met een been in de kwartfinale nadat Richairo Zivkovic de voorsprong verdubbelde. Via een vlijmscherpe counter lanceerde Vandendriessche de Nederlandse spits. Hij zette de motor aan, etaleerde zijn snelheid en trapte knap binnen: 2-0.

KV Oostende naar kwartfinale na bekerzege tegen Sint-Truiden

© BELGA

De naar schatting 3.000 thuissupporters gingen massaal achter hun ploeg staan en op enkele vrije trappen en corners na konden de Truienaars weinig tegen het sterke Oostendse blok inbrengen. Bij zeldzame doorbraken stond de KVO-defensie - en één keer ook Vanhamel - pal. Aan de overzijde bleef Zivkovic - veruit de gevaarlijkste man in de eerste helt - een gesel voor de experimentele bezoekende defensie. Scoren lukte echter niet meer, maar met 2-0 kon de kustploeg met een gerust gemoed de kleedkamer in.

Bezoekende druk na rust

Ook na de pauze pootte de thuisploeg datzelfde stevige defensieve blok neer. Zivkovic en Gano konden zo naar hartenlust de ruimtes induiken en maximaal gebruik maken van hun snelheid. Op het uur kwam KVO wel goed weg toen Bezus alleen op Vanhamel mocht afstormen. De thuisdoelman en de spits kwamen in botsing en scheidsrechter Boucaut floot een aanvallende fout, tot grote consternatie van de bezoekers.

KV Oostende naar kwartfinale na bekerzege tegen Sint-Truiden

© BELGA

STVV rook zijn kans en duwde door. Even later had Vanhamel een prima parade in huis op een poging van Boli. Invaller Gueye deed de netten wel trillen, maar hij werd teruggefloten voor buitenspel. Met een kattensprong op een kopbal van Boli hield de Oostendse goalie zijn ploeg voor de derde keer op korte tijd recht. Aan de overkant kreeg Siani de 3-0 op een presenteerblaadje aangeboden van Zivkovic, maar een ultieme verdedigende tackle hield STVV in de match.

Op de counter kreeg de thuisploeg nog een paar keer de kans om de genadeslag toe te dienen, maar uiteindelijk bleef de 2-0 op het bord. KV Oostende plaats zich zo voor de kwartfinale en staat op drie matchen van een nieuwe apotheose op de Heizel. Donderdag kent het zijn tegenstander.

Vrijdag moet de kustploeg op het veld van Charleroi weer vol aan de bak. Het zal voor Adnan Custovic alvast moeilijk zijn om te beslissen wie hij aan de aftrap zal brengen. Lees er vrijdag alles over in De Zeewacht en Het Wekelijks Nieuws Veurne/Diksmuide.

KV Oostende - Sint-Truiden 2-0.

Doelpunten: 2' Gano 1-0, 10' Zivkovic 2-0

KV Oostende: Vanhamel, Tomasevic (46' Rozehnal), Lombaerts, Milic, Siani, Jali, Vandendriessche, Bjelica (78' Rezaeian), Capon, Zivkovic, Gano (85' Özkan).

Sint-Truiden: Steppe, Kitsiou, Ayala, Goutas, Antunes (87' Dussaut), De Sart, Charisis, De Petter (80' Botaka), Abrahams (57' Gueye), Bezus, Boli.

Gele kaarten: 59' Bezus, 72' Bjelica, 79' Lombaerts.

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!