KV Oostende klopt Zulte Waregem en pakt negen op negen

Alessandro Cordaro en Sebastien Siani in actie. © Belga

KV Oostende heeft zondagavond de veertiende speeldag in de Jupiler Pro League afgesloten met een derbyzege tegen Zulte Waregem: 4-2.

Voor Oostende is het de derde zege op een rij. Zulte Waregem, dat donderdag Europees nog ging winnen bij Vitesse, leed zijn vijfde nederlaag in zes competitiewedstrijden. Oostende startte de partij dominant en Knowledge Musona toonde zich bedrijvig. De Zimbabwaan had na een kwartier al drie kans(jes) de nek omgewrongen. Brecht Capon brak de ban na zeventien minuten. De rechtsachter scoorde anderhalve week geleden tegen Charleroi verrassend een hattrick en stond nu opnieuw aan het kanon met een lage schuiver: 1-0.

Brecht Capon brak de ban na zeventien minuten.
Brecht Capon brak de ban na zeventien minuten.© Belga

Zulte Waregem reageerde met een poging van De Pauw, die naast ging, maar het was opnieuw de thuisploeg die de weg naar de netten vond. Ditmaal was Musona (28′) wel trefzeker. Via de voet van De fauw trapte hij het leer voorbij Zulte Waregem-doelman Bostyn. Essevee was werkelijk nergens en opnieuw Musona vond met een heerlijke draaibal de paal op zijn weg.

Videoref moet tussenkomen

Na rust schoot Oostende zich al snel in de voet. Jali pakte na vier minuten in de tweede helft een domme tweede gele kaart en mocht gaan douchen. Cordaro schoof na 54 minuten de aansluitingstreffer tegen de touwen, maar zijn goal werd – na tussenkomst van de VAR – afgekeurd voor voorafgaand handspel van Leya Iseka.

Jali pakte na vier minuten in de tweede helft een domme tweede gele kaart.
Jali pakte na vier minuten in de tweede helft een domme tweede gele kaart.© Belga

De Waregemse druk bleef aanhouden en Dutoit moest tussenkomen op nieuwe pogingen van Leya Iseka en Cordaro. Na 67 minuten was het toch raak, Coopman kopte fraai raak. Oostende kwam nu nog amper onder de druk uit, tot Hamalainen zich tien minuten voor tijd binnen de zestien vergreep aan Capon. Oostende-kapitein Siani (83′) nam het cadeautje dankbaar in ontvangst en zette de 3-1 op het scorebord.

Sander Coopman kreeg een gele kaart van ref Erik Lambrechts.
Sander Coopman kreeg een gele kaart van ref Erik Lambrechts.© Belga

Invaller Zivkovic (87′) klaarde op de counter de klus helemaal, met de 4-1. En een minuut in de toegevoegde tijd vervolledigde Hamalainen de doelpuntenrijke slotfase met een rake kopbal: 4-2. In de stand blijft Oostende dertiende met veertien punten, het telt nu vier punten meer dan rode lantaarn Eupen. Zulte Waregem staat nog steeds zevende, met negentien punten.