KV Oostende aanvaardt strafvoorstel voor Jali dan toch niet

07/11/17 om 13:18 - Bijgewerkt om 13:17

KV Oostende verschijnt dinsdagmiddag dan toch voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) met Andile Ernest Jali.

KV Oostende aanvaardt strafvoorstel voor Jali dan toch niet

© BELGA

Dat bevestigde algemeen clubsecretaris André Cattellion aan Belga. De middenvelder van de kustploeg wordt vervolgd na zijn rode kaart op de veertiende speeldag in de Jupiler Pro League en riskeert twee matchen geschorst te zijn.

Maandagavond meldde clubwoordvoerder Bram Keirsebilck nog dat KVO de strafmaat zou accepteren, maar club en speler kwamen op die beslissing terug. Het Bondsparket had Jali een schikkingsvoorstel van twee speeldagen schorsing en 600 euro boete gedaan, waardoor de verplaatsing naar Sclessin tegen Standard (18/11) en de thuiswedstrijd tegen rode lantaarn Eupen (25/11) op de wip stonden. KV Oostende hoopt dan toch op een lichtere straf. De uitspraak volgt dinsdagnamiddag.

Jali pakte zondagavond op de veertiende speeldag in de Jupiler Pro League een rode kaart. De Zuid-Afrikaanse middenvelder ging in het begin van de tweede helft van de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem ter hoogte van het middenveld op de kuit van Sander Coopman staan. Scheidsrechter Erik Lambrechts toonde hem de rode kaart. KV Oostende hield de drie punten ondanks het numerieke ondertal wel thuis, het werd 4-2.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!