Hugo Broos haalt Kameroense doelman waarmee hij Afrika Cup won naar Oostende

Redactie KW

KV Oostende heeft de Kameroense doelman Fabrice Ondoa (22) aangetrokken. De international (38 caps) ondertekende woensdag een contract voor vier seizoenen en moet bij de kustploeg de concurrentie aangaan met William Dutoit.

Ondoa komt over van Sevilla en is een oude bekende van Hugo Broos, de huidig sportief directeur van KVO. Hij was de vaste doelman van Broos tijdens de Afrika Cup 2017, die de Ontembare Leeuwen verrassend wonnen.

Ondoa genoot een deel van zijn jeugdopleiding in La Masia, het befaamde centrum van FC Barcelona. Hij won met de Catalaanse club de UEFA Youth League en haalde er het tweede elftal. Daarna speelde hij voor tweedeklasser Gimnastic om uiteindelijk bij Sevilla te belanden. Daar kwam hij amper aan voetballen toe. Bij Oostende krijgt Ondoa nu een nieuwe kans.

“Fabrice is 1m85 en heeft een enorme sprongkracht. Het is een doelman waar ik ontzettend kon op rekenen tijdens de Africa Cup”, vertelt Broos. “Ook Gert (Verheyen, coach) zag hem aan het werk en zei meteen ja.”

“Ik zat in Spanje om onbegrijpelijke redenen op een dood spoor en toen meneer Broos me belde om te zeggen dat hij nog een doelman zocht, wou ik direct komen”, legt Ondoa uit. “Uiteindelijk ben ik blij dat het gelukt is. Ik weet dat KV Oostende in het verleden met Didier Ovono een zeer geliefde en goeie Afrikaanse doelman had. Het is aan mij om te bewijzen dat ik een zeer waardige opvolger ben. Samen met William Dutoit zal ik op een sportieve en collegiale manier werken om deze club weer succes te bezorgen.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier