Henry Onyekuru is Belofte van het Jaar, Landry Dimata (ex-KVO) eindigt derde

Landry Dimata haalde 128 punten en werd derde. © a-BELGA
Redactie KW

Henry Onyekuru is woensdagavond op het 64ste gala van de Gouden Schoen verkozen tot Belofte van het Jaar.

De twintigjarige winger, die door Everton tot het einde van het seizoen uitgeleend wordt aan landskampioen RSC Anderlecht, haalde het in de verkiezing met 219 punten van Hassane Bandé (162) en Landry Dimata (128). Onyekuru was zelf niet aanwezig op het gala, de prijs werd dan ook in ontvangst genomen door zijn ploegmaat Leander Dendoncker.

Meer dan waarschijnlijk valt de Nigeriaanse international niet meer op de Belgische velden te bewonderen. Onyekuru liep eind december in de thuiswedstrijd tegen zijn ex-club Eupen een zware knieblessure op en revalideert daarvan momenteel bij Everton. Het is een race tegen de klok, want komende zomer wil de linkerwinger met Nigeria schitteren op het WK in Rusland. Anderlecht houdt geen rekening meer met een terugkeer van Onyekuru, maar de Nigeriaan zelf blijft ambitieus en hoopt dit seizoen nog op speelminuten.

Op de erelijst volgt Onyekuru de Jamaicaan Leon Bailey op, die vorig jaar zijn trofee niet afwachtte om van Racing Genk naar Bayer Leverkusen te trekken.

(Belga)