Gelijkspel tussen KVO en Cercle in derby die na rust boeiend werd

Kevin Vandendriessche tekende de gelijkmaker voor KVO. © BELGA

Lang zag het ernaar uit dat Cercle de volle buit zou meegraaien vanop zijn uitstap naar de middenkust. Kevin Vandendriessche schonk KVO de verdiende gelijkmaker (1-1) in een derby die pas na de rust boeiend werd.

In vergelijking met de vorige competitiewedstrijd in Sint-Truiden wijzigde Gert Verheyen zijn elftal op vier plaatsen. Zivkovic, Marquet, Bataille en Bjelica verdwenen uit de basis. Capon, Guri, Sakala en Tomasevic kwamen aan de aftrap. Laurent Guyot voerde bij Cercle minder veranderingen door ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd tegen Gent. Ueda en Omolo ruimden plaats voor De Belder en Koné. Heel enthousiast verzorgde Kamagurka de aftrap van deze streekderby die in de eerste helft bol stond van de onzorgvuldigheden.

Halverwege de eerste helft werd het voor het eerst warm, meteen in dezelfde minuut aan beide zijden. Na een vrije trap en enig geharrewar voor doel kopte Milovic naar de hoek maar keeper Nardi verwerkte die kans in hoekschop. Dat gevaar inspireerde Mercier tot een stevige vlam van net buiten de zestien. Doelman Ondoa was bij de pinken.

Gewijzigde aanvalslinie

Koné, Lusamba, Etienne en Taravel bestookten de KVO-kooi vanuit diverse hoeken maar Ondoa stond paraat. Nog voor het uur verstreken was, greep Verheyen in zijn aanvalslinie in. Guri en Sakala mochten naar de bank. Zivkovic en Boonen kwamen tussen de lijnen. De eerste doelkans van KVO na de rust kwam op naam van Canesin. De Braziliaanse publiekslieveling nam Lambot in snelheid maar de vuisten van Nardi stopten het schot.

Diezelfde Lambot reageerde efficiënt aan de overzijde. Staalhard knikte hij een voorzet van Mercier vanop rechts tegen de touwen. Exact halverwege de tweede helft kwamen de groen-zwarten op voorsprong.

Bal van de lijn

KVO stroopte de mouwen iets meer op. De ingevallen Zivkovic schoof het leder netjes tussen de benen van Nardi maar Taravel vermeed het onheil vlak voor de kalklijn. Twee minuten later knikte Tomasevic aan de tweede paal een unieke kans naar de verkeerde richting. Daarna dacht Boonen dat de weg voor hem naar doel open lag, maar hij botste te gemakkelijk op Cercle-verdedigers.

De gelijkmaker volgde toch. Na een met geel bestrafte fout voor Palun nam de ingevallen Bjelica snel en sluw de vrije trap. Ongehinderd verlengde Vandendriessche het ronde ding tegen het net. Met het gelijkspel kunnen beide teams tevreden zijn.