Fernando Canesin over Brazilië-België: “Let op voor Coutinho”

Fernando Canesin © BELGA
Redactie KW

Voor Fernando Canesin wordt het sowieso een speciale match vrijdagavond. Een geboren en getogen Braziliaan, maar hij speelt al sinds zijn 17de in België.

Fernando Canesin is iets tussen een Belg en een Braziliaan. De creatieve middenvelder is ondertussen bijna tien jaar in België na lange passages bij Anderlecht en nu Oostende. Ook zijn Braziliaanse vriendin Fran Fonseca woont al een tijdje in Oostende. Wordt het moeilijk kiezen vrijdag voor Fernando?

“Voor wie ik supporter? Dat is een gemakkelijke keuze: mijn geboorteland Brazilië natuurlijk. Je roots verloochen je zomaar niet, al gun ik België veel hoor. Per slot van rekening is dit mijn tweede vaderland. Laat ons afspreken dat degene die doorgaat ook gewoon wereldkampioen wordt.”

“België hoeft helemaal geen schrik te hebben. Maar ook Brazilië hoeft dat niet te hebben, al hebben Brazilianen dat eigenlijk nooit. Ik vind zelfs dat de Belgen beter spelen dan Brazilië. Oké, tegen Japan was het lang minder goed van de Belgen, maar ze zetten het toch mooi recht hé. Na die 2-0 geloofde ik echt nog dat de Rode Duivels zouden doorstoten. Het moest gewoon om die droomaffiche te krijgen. In de Braziliaanse pers is er alvast veel respect voor de Belgen.”

“Voor wie ik de Belgen wil waarschuwen komende vrijdag? Neymar lijkt het meest logische antwoord, maar laat me toch Coutinho zeggen. Ik vind dat hij gedurende dit wereldkampioenschap beslissender is dan Neymar. Hij staat veel minder in de spotlights, maar hij is zo gevaarlijk met de bal aan de voet. Het is wel een nadeel dat regulator Casimero geschorst is. Hebben de Belgen geschorste spelers? Niemand? Dju, dat is balen. Nee, dat de beste moge winnen vrijdag.” (Red)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier