Debuutdoelpunt van Tom De Sutter levert KV Oostende niets op

Tom De Sutter heeft zijn eerste doelpunt voor KV Oostende beet. © (Foto Belga)

De afsluiter van de 22ste speeldag, Moeskroen-KV Oostende, was een best genietbare wedstrijd die echter voor de rood-geel-groenen niets opleverde. In de bekercampagne schakelde KVO wel de Henegouwers in hun huis uit maar in competitie werd het dus niets.

Tom De Sutter kon zich geen beter debuut bij KV Oostende voorstellen. De wedstrijd was amper negen minuten jong of hij joeg het leder al tegen de touwen. Een mooie actie langs Vandendriessche, Canesin en Marquet belandde bij Boonen die het leder vanop links netjes voor doel zwiepte. De Sutter aarzelde niet: 0-1. Lang mocht Oostende niet genieten van die voorsprong.

Boya won een kopduel van Marquet. Bakcic stuurde aan de middencirkel de bal tussen Faes en Milovic naar Benson die ongehinderd op Dutoit racete en ook scoorde: 1-1 na twaalf minuten.

Daarna kon vooral Moeskroen aanspraak maken op een tweede goal maar die viel niet. Het Oostendse balbezit lag opnieuw heel laag: 36 % tegen 64 %. Met een 13-5-verhouding in de doelpogingen toonde Moeskroen zijn gretigheid. Qua ballen tussen het kader was het dan weer 3-2. De hoekschoppen waren duidelijk in het Henegouws voordeel: 5-1.

De evenwichtige tweede helft kende geen bijzondere doelkansen tot halverwege dat matchdeel. Benson bediende met een steekpassje de pas ingevallen aanwinst Awoniyi die sneller was dan Milovic en Dutoit het nakijken gaf. Zicht op een gelijkmaker had KVO niet meteen. Moeskroen zette de bezoekers vast en dreigde zelf meer. Awoniyi zag een nieuw doelpunt terecht afgekeurd na samenspel met Leye.

In het slotkwartier voerde trainer Gert Verheyen nog drie wissels door: Sakala in plaats van Canesin, Guri in plaats van De Sutter en Vanlerberghe in plaats van Marquet. KVO probeerde wel maar die inzet hielp niet om de score te wijzigen. In de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd kwam Milovic nog dicht bij een treffer maar Butez stopte het schot. Moeskroen, dat over de hele match 60 % balbezit had en 15 tegen 10 doelpogingen creëerde, nadert KV Oostende tot op drie punten.