De turbulente zomer van KVO-speler Ramin Rezaeian: WK-held is speler op overschot geworden

Ramin Rezaeian in actie tegen Lokeren © BELGA
Redactie KW

Het lijkt eigen aan voetbalsterren: op tijd en stond even volledig van de aardbol verdwijnen. Net als Mehdi Carcela was ook de WK-ganger van KV Oostende een tijdje zoek. Inmiddels werd Ramin Rezaeian terug in Oostende en bij KVO gesignaleerd, al werkt hij nog een individueel programma af. Een overzicht van waar Ramin de jongste weken uithing, of tenminste waar we vermoeden dat hij uithing.

25 juni. Ramin speelt met Iran zijn laatste WK-match en staat daarin tegen wereldster Cristiano Ronaldo. De verdediger van KVO trekt de lijn van de rest van zijn WK door en speelt een behoorlijke partij. In de slotfase komt Iran zelfs nog dichtbij de stunt van de eeuw door zich in een groep met verder Marokko en Spanje bijna nog te kwalificeren, maar het blijft bij een 1-1-gelijkspel. Exit Iran en een welverdiende vakantie voor Ramin Rezaeian.

27 juni. De Iraanse nationale ploeg keert terug naar Teheran en wordt daar – ondanks het late uur door een enorme schare uitzinnige supporters verwelkomd. Een dag later post Ramin op Instagram een foto van zichzelf voor de menigte: “Wat een uniek volk. Ik hou van jullie”, zet hij in het Perzisch als onderschrift.

1 juli. Tijd voor Ramin zijn favoriete bezigheid op sociale media: filmpjes posten waarop hij vrije trappen geeft.

5 juli. Intussen geniet Ramin volop van zijn vedettestatus in eigen land. Zo post hij een filmpje vanop een concert van Reza Golzar, een Iraans acteur, zanger en model met 5,3 miljoen volgers op Instagram. Het publiek wordt werkelijk gek wanneer Golzar de tijd neemt om Ramin te eren voor de prestaties op het WK. De KVO-speler geniet duidelijk van de aandacht en staat zelfs even recht om de menigte nog wat maar uit zijn dak te laten gaan.

7 juli. Volgens zijn Instagram verblijft Ramin nog steeds in eigen land. Dit keer geniet hij van een partijtje snooker en poseert hij met veel plezier voor een aantal foto’s. Hij wisselt zelfs even speciaal van schoenen.

10 juli. Een kiekje van in een Iraanse bar samen met… Reza Golzar. Jawel, de ster die hem een weekje eerder nog uitnodigde op een van zijn optredens.

11 juli. De flankspeler is gesignaleerd op een terrasje in Nowshahr, een kuststad in het Noorden van Iran, aan de Kaspische zee. De stad ligt in Mazandaran, de provincie waar Ramin geboren werd. Nowshahr staat bekend voor zijn toerisme en wordt zelfs de zomerhoofdstad van Iran genoemd.

13 juli. Terwijl zijn ploegmaats bij KV Oostende al drie weken aan de voorbereiding begonnen zijn, keert Ramin terug naar hoofdstad Teheran. Niet om er op een vliegtuig te stappen richting Oostende, maar naar… Dubai.

14 juli. In Dubai is het tijd voor ‘echte’ vakantie. Maar eerst de Instagramvolgers nog even verblijden met enkele WK-foto’s waarop hij het Iraans shirt kust. “Altijd trots om het heilige shirt van Iran te kussen… Liefde is Iran.”

15 juli. Een vakantiekiekje vanop het water met op de achtergrond de skyline van Dubai. Ramin is er blijkbaar met Arash… Hoe kan je het raden, een Iraans zanger met miljoenen volgers op Instagram. Arash is een rocklegende in eigen land en werd zelfs ooit derde op het Eurovisiesongfestival voor Azerbeidzjan, het land van zijn grootvader.

22 juli. Na een week zonder teken van leven – hij lag wellicht uit te rusten op een strand in Dubai – post Rezaeian een selfie met een Belgische vlag in het onderschrift. We vermoeden dat hij terug in België is.

24 juli. Onze vermoedens worden bevestigd wanneer hij een WK-foto post waarop hij van een praatje maakt met Sergio Ramos. In de plaatstag zet Ramin echter ‘Ostend, Belgium.’

25 juli-9 augustus. Het blijft opvallend stil rond Ramin en ook bij KVO lijken ze niet meteen te weten waar hij uithangt. In Iraanse media wordt de 28-jarige flankspeler gelinkt aan Tractor Sazi, een middenmoter in de Iraanse eerste klasse.

10 augustus. Ramin post een filmpje op zijn Instagramverhaal tijdens een strandloop. Het zou wel eens het strand van Oostende kunnen zijn. Is hij nog steeds of terug in het land?

11 augustus. Onze vermoedens worden bevestigd wanneer Ramin een nieuw filmpje post terwijl hij op straat aan het voetballen is. We herkennen duidelijk de Koningsstraat in Oostende, op een boogscheut van het Marie-Joséplein.

13 augustus. Ramin traint weer op de club, maar werkt een individueel programma af. Blijkbaar is hij nog niet helemaal fit na het WK.

15 augustus. Rezaeian voelt zich alweer thuis in Oostende, want hij filmt duchtig zijn ploeggenoten tijdens het ontbijt op de club. Bij KV Oostende bevestigen ze ons echter dat hij bij een degelijk bod weg mag…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier