Dat het maar vlug 1 september is voor KV Oostende

Yves Vanderhaeghe heeft stevige kopzorgen. © BELGA
Olivier Volckaert

Nul op vijftien, alleen laatste en heel wat geruchten over vertrekkende spelers. KV Oostende kan niet meer ontkennen dat het crisis is. De interlandbreak en het einde van de transferperiode op 1 september komen echter als geroepen.

Moet Yves Vanderhaeghe vrezen voor zijn job? Iedere trainer met een 0 op 15 zit niet meer stevig in het zadel. Maar er was zondagavond toch beterschap merkbaar. KVO speelde tegen Antwerp zijn beste competitiematch van het seizoen, bij een 1-0-voorsprong werd zelfs de naam van Yves Vanderhaeghe gescandeerd. Maar als je vanachter staat, slaat het al eens sneller tegen. Twee weggeefgoals in evenveel minuten en hop, weg was de kans op de eerste punten van het seizoen. Er was duidelijk overgave en strijdlust bij KVO, maar je kan niet negeren dat het moeilijk draait bij KVO op dit moment.

Quid Lombaerts?

Eén van de oorzaken? Transferitis. Dat het maar vlug 1 september is voor KV Oostende, dan zullen enkele problemen zichzelf oplossen. Mikken Siani en Musona nog op een lucratieve transfer? Trekt Proto alsnog naar Olympiakos Piraeus? En wat met prestige-aankoop Nicolas Lombaerts? Gisteren 90 minuten op de bank. “Niet topfit nadat hij enkele maanden niet speelde“, is de officiële uitleg.

“KVO zal zich (noodgedwongen) nog roeren op de transfermarkt”

Maar nieuwkomer Aleksandar Bjelica speelde ook enkele maanden niet en werd gisteren prompt in de basis gedropt. Veelzeggend niet? Het lijkt er toch sterk op dat er van het trio Lombaerts-Antonio Milic-Zarko Tomasevic eentje nog zal vertrekken. Maar kiezen is verliezen: Lombaerts heeft de ervaring, Milic het talent en Tomasevic de kopbalsterkte. Plus: KVO heeft nog een goeie rechtsachter nodig. Brecht Capon is een topper, maar de Oostendenaar is o zo blessuregevoelig. Nu moest Rezaeian daar depanneren, maar de Iraniër met roze schoenen toonde zijn defensieve meerwaarde voorlopig nog niet.

Paniekaankopen

KVO zal zich wellicht (noodgedwongen) nog roeren op de transfermarkt. Het moet zich echter hoeden voor paniekaankopen. 2,5 miljoen euro voor Zinho Gano, dat was een smak geld. Het klopt, Dimata en Marusic vervang je niet zomaar. Maar er waren veel ‘risicotransfers’. Lombaerts is op zijn retour, Zivkovic had ooit de naam van enfant terrible, voor Rezaeian is het zijn eerste buitenlandse club, Banda komt van een lagere Portugese klasse, Bah en Ndenbe zijn nog jonkies… KV Oostende speelt nu het best op safe met zijn transfers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier