Custovic overtuigde Aristote Nkaka om voor KVO te kiezen

23/02/18 om 14:31 - Bijgewerkt om 14:30

Toen Sébastien Siani na vijf jaar de deur in Oostende achter zich toetrok, liet hij een zware erfenis na. Niet alleen op het veld als dirigent én aanvoerder, maar ook in de kleedkamer als leider en boegbeeld. Maar kijk, de jonge Aristote Nkaka vervult zijn rol als vervanger met verve. Al wil hij de vergelijking met Siani niet maken: "Ik ben Nkaka en Siani is Siani."

Aristote Nkaka (21) werd geboren en getogen in Ghlin, een deelgemeente van het Waalse Bergen. Hij groeide samen met zijn drie broers op in een warm gezin van Congolese immigranten - zijn ouders verhuisden zo'n 25 jaar geleden naar België. Hij zette er zijn eerste voetbalstapjes bij de intussen ter ziele gegane eersteklasser RAEC Mons. Daar werd hij op zijn zestiende opgemerkt door scouts van Club Brugge. Hij zou drie jaar voor blauw-zwart spelen en dat verklaart ook waarom Nkaka behoorlijk Nederlands praat.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!