"Als vluchteling had ik niets, kijk waar ik nu sta"

10/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 09/11/17 om 14:46

Adnan Custovic is bij het grote publiek vooral bekend als die sympathieke Bosniër, maar hij blijkt evenzeer een vlotte babbelaar en een man met een verhaal te zijn. Gevlucht voor de oorlog, aan lager wal geraakt in Frankrijk en uiteindelijk zijn leven weer opgebouwd in België. Anno 2017 ziet zijn toekomst er rooskleurig uit. Met 13 op 21 en recent drie zeges kreeg de voormalige spits een zwalpend KVO weer op de rails. Een voortvarende start van zijn eerste opdracht als T1.

"Hoe is het met je Nederlands? We hoorden dat je lessen volgt", verwelkomen we Adnan Custovic. "Goed, ik doe mijn best, maar nog niet in die mate dat ik een volledig interview in het Nederlands kan geven. Donc je préfère le Français", repliceert de Bosniër met de glimlach. Maar tijdens het interview gooit hij er regelmatig eens een zinnetje in het Nederlands tussen. Voor ons zit blijkbaar iemand die zich vlot aanpast. Niet onlogisch als we horen hoe hard hij heeft moeten knokken om te staan waar hij nu staat. Als 14-jarige stond hij er als vluchteling alleen voor en een paar jaar later dreigde hij weg te kwijnen in de Franse lagere regionen. "Ik voetbalde er in tweede klasse bij Amiens, maar kreeg geen vernieuwd contract. Gelukkig kon ik toen bij Moeskroen terecht om mijn carrière in België te herlanceren."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!