KV Oostende slikt zes doelpunten in Lokeren

Onvoldoende goesting of onvoldoende inzet? KV Oostende incasseerde op de laatste speeldag een beschamende 6-1 dreun tegen Sporting Lokeren.

De wedstrijd tussen Sporting Lokeren en KV Oostende stond in het teken van het overlijden van Lokeren-speler Gregory Mertens. Zo was er voor de match een minutenlange hulde van Daknam.

Het duel begon heel slecht voor KV Oostende. Nog voor het openingskwartier verstreken was, keken de groenhemden al tegen een 2-0-achterstand aan. In de zevende minuut knikte Vanaken een voorzet netjes via de grasmat voorbij de debuterende Chopin. Zeven minuten later verdubbelde diezelfde Vanaken het verschil na twee onhandige tussenkomsten van Jali. Nochtans noteerde KVO de allereerste doelkans. In de vierde minuut caprioleerde de bal plots voor de vrijstaande Milic maar de Kroaat besloot, oog in oog met Verhulst, onbegrijpelijk naast de kooi.

5-0 aan de rust

KV Oostende leek op een slappe dweil en bleef de wet van de sterkste ondergaan. In amper vier minuten omstreeks het halfuur stak Desssers met twee treffers het mes nog dieper in de wonde. De score nam voor de rust zelfs forfaitcijfers aan. Zonder de minste weerstand controleerde De Pauw de bal in de grote rechthoek en vlamde hij het leder tegen de touwen.

Meteen na de rust gaf KVO enige blijk van meer inspiratie. Canesin bediende Berrier wiens schot op de paal kaatste. Iets later haalde Vanderbiest zijn Franse strateeg naar de bank. Coussement, door de Daknam-speaker met een Frans accent aangekondigd, verving hem voor het resterende halfuur. Iets later nam Coulibaly de plaats van Canesin in.

In het slotkwartier volgde toch nog de eerredder voor de Kustboys. Milic stootte een hoekschop van Siani aan de goede kant van de paal. Met een supervluchtschot liet invaller Abdurahimi doelman Chopin ook in de tweede helft nog eens de bal uit de touwen graaien. Deze 6-1-nederlaag is de zwaarste verliesbeurt van KVO buitenshuis in eerste klasse onder coach Fred Vanderbiest.