KV Oostende bekert verder na knotsgekke match en strafschoppenreeks

Zivkovic heeft net gescoord. © BELGA

KV Oostende moest de verplaatsing maken naar Moeskroen, maar behaalde daar na een 3-3 gelijkspel na verlengingen, de zege vanop de strafschopstip. Het was Marquet die de beslissende treffer scoorde.

KV Oostende kwam in Moeskroen net voor het kwartier op achterstand nadat Frank Boya de score voor de thuisploeg opende. De thuisploeg leek de match in handen te hebben, maar naar de rust toe kwam KV Oostende opzetten en in de toegevoegde tijd nette Indy Boonen, die afgelopen weekend ook al had gescoord, de 1-1.

Net na de rust pakte Moeskroen-speler Diedhiou, nadat hij de doorgebroken Guri onderuit had gehaald, meteen rood. KVO dus met een mannetje meer, maar het moest wachten tot de 80ste minuut en een ingeving van de ingevallen Canesin om op voorsprong te komen. Guri werkte de 1-2 binnen. Maar quasi onmiddelijk maakte Mbombo gelijk. Net voor affluiten kreeg Pierrot nog een dot van een kans, maar KVO ontsnapte.

Nadat Guri in de eerste verlening eerst nog een kans miste, toonde invaller Zivkovic zich efficiënter en hij zette zijn team op 2-3. In die verlengingen voerden beide coaches een vierde wissel door. KVO leek te gaan winnen, maar ‘good old’ Mbaye Leye trapt zijn ploeg met een vrijeschop naar de strafschoppen.

Benson (Moeskroen) en Guri (KVO) misten. En wanneer Chibani voor Moeskroen tegen de paal knalde, verzilverde Marquet via de lat wel zijn elfmeter. KVO stoot dus door naar de kwartfinale van de beker. Daarin komt het in een dubbel treffen uit tegen Eupen.