Zulte Waregem bijna zeker van finale play-off 2 na derbyzege in Kortrijk

Het lijkt game over voor KV Kortrijk in play-off 2. De Kerels gingen met 1-2 onderuit in de derby tegen Zulte Waregem en maken alleen mathematisch nog kans op groepswinst. Essevee staat met nog drie matchen te gaan zeven punten voor.

Bij Kortrijk noteerden we drie wissels. Makarenko en Van der Bruggen keerden terug in de basis. Vooraan verving Ouali ploegmakker Perbet. Scheidsrechter Alexandre Boucaut leidde de derbystrijd in goede banen. De openingsminuten waren voor de Kerels. Chevalier vond De Smet en die vuurde een kanonskogel af van ver buiten de zestien. Zijn pegel ging maar net over. In diezelfde fase claimde Chevalier ook een strafschop na trekwerk van De fauw, maar ref Boucaut zag er geen graten in.

Ondanks het vurig begin van de Kerels kwamen de bezoekers op voorsprong. Bongonda verraste Kaminski met een stevige pegel vanop zowat 25 meter.

Deksel op de neus

Bij KVK lieten ze hun kopje niet hangen. Integendeel, de bordjes stonden al snel terug gelijk. D’Haene vocht zich sterk in balbezit, Ouali nam over en knalde de gelijkmaker tegen de netten.

De thuisploeg stoomde door en kwam via diezelfde Ouali bijna op voorsprong. Zijn volley miste wat kracht. Bossut klemde makkelijk. Wie zelf zijn kansen niet afmaakt, krijgt in voetbal het deksel op de neus. Het voorzetschot van De Fauw kwam in de voeten van Olayinka terecht.

Die pakte het cadeau van zijn ploegmaat met veel plezier uit: 1-2 voor Zulte Waregem. Dat was meteen ook de ruststand.

Mindere tweede helft

De tweede helft begon met dezelfde namen, maar niet voor lang. Kagelmacher trapte na een ongevaarlijke actie de bal buiten en moest noodgedwongen naar de kant met een liesblessure. Ajagun was zijn vervanger van dienst. De eerste kans na de rust was voor de Kerels. Ouali vond het hoofd van Chevalier. Die verraste Bossut bijna met zijn kopbal.

Door het aanvallende spel van KVK kwam er ruimte voor de bezoekers. Bongonda vond De Pauw na een scherpe counter, maar diens schot was te flauw en ging naast. Enkele minuten later waagde ook De fauw zijn kans. Zijn pegel zoefde maar net naast. Het slotkwartier had buiten enkele schuchtere pogingen maar weinig om het lijf. KVK moet hopen op een klein mirakel om alsnog kans te maken op groepswinst.