VIDEO: Persconferentie over nieuw stadion KV Kortrijk levert weinig nieuwe elementen op

29/10/17 om 15:05 - Bijgewerkt om 15:03

Maar het staat nu wel vast dat de site Evolis de locatie wordt voor het nieuwe stadion. En vanaf maandag 30 oktober mogen ontwerpers zich kandidaat stellen om de nieuwe voetbaltempel te bouwen.

VIDEO: Persconferentie over nieuw stadion KV Kortrijk levert weinig nieuwe elementen op

In aanwezigheid van KV Kortrijk-eigenaar Vincent Tan werd zondagmorgen tekst en uitleg gegeven over de plannen omtrent het nieuwe stadion van KV Kortrijk. Grote verklaringen werden er evenwel niet afgelegd. Wat iedereen al wist - van de noodzaak van het stadion over de mobiliteitsproblemen tot de ondersteunende rol van de stad Kortrijk - werd nog eens opgerakeld. Wel werd er voor het eerst bevestigd dat de site Evolis de locatie wordt om de nieuwe voetbaltempel te bouwen. Het feit dat kandidaat-ontwerpers zich vanaf maandag 30 oktober mogen profileren, is eveneens nieuw. Doel is dat tegen 15 november een shortlist van drie namen wordt weerhouden om dan tegen nieuwjaar de naam van de bouwheer bekend te maken. Tegen de zomer van 2018 moet er ook een studie af zijn om het verkeer op de R8 en het op- en afrittencomplex van de E17 ter hoogte van Evolis vlotter te laten verlopen.

VIDEO: Persconferentie over nieuw stadion KV Kortrijk levert weinig nieuwe elementen op

Als dat allemaal rond raakt, kan de bouw van het nieuwe stadion in een stroomversnelling raken. Eigenaar Vincent Tan bevestigde dat hij een stadion met een capaciteit van 15.000 plaatsen wil. "En het zal zo geconstrueerd worden dat de mogelijkheid voor 5.000 extra plaatsen aanwezig is. Volgens een eerste gissing zal dit zowat 50 miljoen euro kosten."

Over het bedrag dat hij zelf zal ophoesten, bleef Tan op de vlakte. "Veel hangt af van de samenwerking met stad Kortrijk. Ik heb hun hulp nodig om dit project te realiseren." Tan wil bij het nieuwe complex een aantal winkels en hotels neerzetten om zijn investering voor een deel terug te winnen. Maar burgemeester Vincent Van Quickenborne liet nogmaals uitschemeren dat het stadsbestuur financieel niet tussenbeide zal komen. En dat er geen winkelcentrum onder het stadion mag komen om concurrentie met de huidige shoppingcentra in Kortrijk uit te sluiten.

(CDW - foto's/video KDS)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!