Vandaag D-day voor Anastasiou?

© VDB
Christof Decraene

De geplaagde Kortrijktrainer moet winnen om zijn vel te redden. Geen sinecure tegen AA Gent.

Yannis Anastasiou laat het niet blijken, maar hij beseft dat het vijf voor twaalf is. Nochtans zijn er, na alle lof die hij in het competitiebegin heeft gekregen, verzachtende omstandigheden. “Dat zijn de vele geblesseerde spelers en vooral de individuele fouten, die telkens afgestraft worden”, somt de Griekse trainer op. “Van de negen spelers die vorig weekend ontbraken, kan ik met Gary Kagelmacher er eentje recupereren. Maar of hij fit genoeg zal zijn om aan de aftrap te komen, valt af te wachten. Hij heeft tenslotte zes weken niet gevoetbald.”

“Weet je, het is ook voor mij moeilijk om in te schatten wat er precies in het hoofd van mijn spelers omgaat als ze weer eens een slechte keuze hebben gemaakt”, vervolgt Anastasiou. “Ik probeer positief te blijven, maar dat is niet altijd gemakkelijk. Ik heb nochtans ervaren, kwalitatieve spelers in mijn kern, maar we maken door die foute keuzes het onszelf vaak moeilijk. We hebben al veel te veel cadeaus weggegeven.”

“Met midweekvoetbal op komst zal het snel moeten gaan”

En op die manier komt Yannis Anastasiou onder druk te staan. “Van een ultimatum die de manager heeft gesteld, heb ik geen weet. Ik probeer gewoon rustig te blijven en de juiste analyses te maken. In België zijn supporters en journalisten vaak snel negatief. Dat is gemakkelijk, maar ik probeer positief te blijven. Soms moet je ook eens geluk hebben en dat ontbreekt momenteel bij ons. We werken heel goed op training tijdens de week, alleen blijft de beloning in de wedstrijden uit door die vele foute keuzes die gemaakt worden.”

Algemeen manager Mathias Leterme verklaarde eerder al dat Anastasiou zaterdag sowieso op de bank zit. Voor welke verhaallijn nadien wordt geopteerd, zal afhankelijk zijn van het resultaat. Maar met midweekvoetbal op komst zal het snel moeten gaan.