Teddy is on fire

© VDB
Christof Decraene

Het is gebeurd. Een quizpresentator zou het niet beter kunnen verwoorden. KV Kortrijk heeft na acht competitienederlagen op rij en tussendoor een oplawaai voor de beker in Eupen nog eens kunnen zegevieren: 2-1 tegen Lokeren. En dat dankt het in niet geringe mate aan Teddy Chevalier.

Wat een comeback eigenlijk voor de 29-jarige spits, die het afgelopen anderhalf seizoen bij Rizespor en Lens de voetbalvreugde verloren was. Drie matchen, drie goals. De twee van vanavond, vooral zijn tweede, was een heus pareltje. Het is bij Kortrijk, dixit Chevalier zelf, echt thuiskomen. En je merkt het aan de Fransman: zijn grinta, zijn glimlach na de zege, zijn attitude op én naast het veld. Want ook naast het veld is Chevalier, hoewel er nog amper spelers uit zijn eerste KVK-periode aanwezig zijn en dus weinigen hem echt kennen, meteen tot een leider uitgegroeid. Niet toevallig was Chevalier de voortrekker van het groepsgesprek dat de spelers vorige donderdag hadden. Zelf minimaliseert hij zijn aandeel daarin, maar wees er maar zeker van dat hij met zijn vuist op tafel geslagen zal hebben. Dat hij na zijn eerste goal vanavond iedereen ostentatief duidelijk maakte om samen met de technische staf te gaan vieren, is een bewijs van het aanzien dat hij in korte tijd heeft verworven.

Teddy is terug, Teddy in on fire. En daar zullen ze in Kortrijk héél blij mee zijn. Hij kan, opnieuw dixit Chevalier zelf, nog maar maximaal 75 minuten spelen. Dat belooft dus voor de toekomst…