Teddy Chevalier krijgt ‘rust’ tot volgende week

De doelpuntenmachine van vorig seizoen stokt. © BELGA
Redactie KW

Dat is het resultaat van een gesprek tussen coach Glen De Boeck en de KVK-spits, die al langer niet goed in zijn vel lijkt te zitten.

Teddy Chevalier is … een speciaal geval. You like him or you hate him. En in Kortrijk houden ze van de Fransman, die zich vorig seizoen onder Glen De Boeck bijna tot topschutter in de Jupiler Pro League kroonde. Maar de doelpuntenmachine van vorig seizoen stokt. In tien competitiematchen scoorde hij één keer, weliswaar uitgerekend tegen zijn ex-club Zulte Waregem. Chevalier lijkt ook niet altijd zijn niveau te halen.

“Laat het duidelijk zijn: dit is géén sanctie”, zegt coach Glen De Boeck. “Ik heb in samenspraak met Teddy deze beslissing genomen. Hij zat al een tijdje niet goed zijn vel.”

Menselijke beslissing

Chevalier is al sinds maandag afwezig op de club en wordt in principe volgende maandag opnieuw op training verwacht. Of dit sportieve of privéredenen heeft, daarover wil De Boeck niet uitweiden. “Het is een menselijke beslissing om iemand even wat rust te gunnen. Ik had Teddy deze morgen nog aan de lijn en hij klonk al iets beter.”

Chevalier zit dus logischerwijs niet in de kern voor de partij tegen Sint-Truiden komende zaterdag. Ook Imoh Ezekiel (verrekking) is out, naast de langdurig geblesseerden Lucas Rougeaux, Anthony Van Loo en Tyron Ivanof.

(CDW)