OH Leuven dient klacht in tegen ref die KVK-OHL floot

18/04/18 om 21:52 - Bijgewerkt om 22:06

De Leuvense clubleiding gaat niet akkoord met de twee erg lichte penalty's die scheidsrechter Bram Van Driessche floot dinsdagavond in het voordeel van KV Kortrijk

OH Leuven dient klacht in tegen ref die KVK-OHL floot

© BELGA

Kortrijk won dinsdagavond met 2-1 van OH Leuven, de beide Kortrijkse doelpunten kwamen er via Teddy Chevalier vanop de stip. Twee twijfelachtige strafschoppen, daar kunnen we niet omheen. De eerste kwam er na een lichte schouderduw van Kenneth Schuermans op Stijn De Smet, die zelf verbaasd leek dat de scheidsrechter de bal op de stip legde. De tweede kwam er na handspel van Julien Gorius, al leek die bal gewoon aangeschoten en deed de ex-speler van RC Genk geen enkele beweging naar de bal.

Daar konden ze ook bij OH Leuven niet mee lachen en, ook al omdat ze op de openingsspeeldag van play-off 2 in Zulte Waregem een onterechte rode kaart kregen, dient de club nu klacht in bij scheidsrechtersbaas Johan Verbist.

"Hiermee willen we een krachtig signaal geven dat we play-off 2 serieus nemen en we verwachten dit ook van de scheidsrechters die voor deze wedstrijden worden aangesteld", liet de club weten in een mededeling. "We willen een eerlijke kans krijgen. Na de twee strafschoppen en de onterechte rode kaart in de wedstrijd tegen Zulte Waregem werden opnieuw twee denkbeeldige penalty's toegekend. Op die manier kunnen onze spelers hun kansen in play-off 2 niet ten volle benutten. We verwachten een duidelijk statement van Johan Verbist."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!