Moedig KV Kortrijk behaalt punt tegen RC Genk

Christof Decraene

KV Kortrijk, dat onder zware druk staat, behaalde thuis een gelijkspel tegen ploeg-in-vorm RC Genk. Het werd 0-0.

Bij KV Kortrijk begonnen op spits Pylyp Budkivsky na dezelfde elf spelers die in de midweekwedstrijd tegen Waasland-Beveren aan de aftrap waren gekomen. Jeremy Perbet was de enige nieuwkomer in de basiself van de geplaagde KVK-coach Yannis Anastasiou. De partij begon met zwarte rook, een statement van de KVK-supporters voor het magere voetbal en puntenaantal voor rood-wit. Vuur zat er in die eerste helft ook niet in het spel. Niet bij KV Kortrijk, niet bij RC Genk. Veel middenveldspel, veel fouten en amper kansen. Voor Kortrijk kreeg Perbet de beste kans, voor de bezoekers was dat Samatta, maar de 0-0-ruststand was al bij al logisch te noemen.

Na de pauze begonnen de bezoekers het best en Kaminski hield op het uur knap Ingvartsen van de openingstreffer. Een minuut later ging Kovacevic aan het klungelen, maar gelukkig voor de rood-witte sympathisanten trapte Samatta oog in oog met de Kortrijkse doelman onbesuisd over. Halfweg de tweede helft kreeg ook de thuisploeg een uitstekende kans, maar de voorzet van Van Der Bruggen week nog net af. De ingevallen Budkivskiy kreeg ook nog een prima kopkans, maar kopte die stevig naast. Tien minuten voor tijd beging de Oekraïnse spits van KV Kortrijk ongelukkig handspel in de eigen zestien meter. Ref Smet zag het niet, de videoref wel en op zijn aanraden werd het strafschop. Kaminski pakte echter de penalty van Karelis. Het bleef daarna spannend, maar doelpunten vielen er niet. Een verdienstelijk Kortrijk pakt een punt en dat is op basis van zijn inzet best verdiend te noemen.