Leukste sportfeiten van 2017 (3): Doelman Durbuy cultheld in het Guldensporenstadion

© BELGA
Redactie KW

Tot Nieuwjaar blikt de sportredactie van Krant van West-Vlaanderen elke dag met één opmerkelijk sportfeit terug op 2017. Vandaag aflevering 3: Het feestje met de doelman van Durbuy in Kortrijk.

Op 19 september schakelde KV Kortrijk in de Croky Cup Virton uit, een team uit tweede amateurklasse. De Walen speelden een verdienstelijke wedstrijd en vooral doelman Fabrice Genchi – amper 1,73m groot – sprong daarbij in het oog: tijdens de wedstrijd met een pak uitstekende reddingen, na de wedstrijd met een feestje tussen de KVK-supporters. Hij dronk zelfs een pintje mee met de thuisfans. “We mogen ondanks het 5-3-verlies trots zijn op onze prestatie tegen Kortrijk en dus mogen we dat vieren”, reageerde Genchi achteraf.

https://www.youtube.com/watch?v=AyYdHr_0h6M

Het filmpje van de Virtondoelman, die naar eigen zeggen een goede vriend van Steven Defour, Guillaume Gillet en Jonathan Legear is, ging nadien viraal. Genchi werd in november door KVK zelfs opnieuw uitgenodigd voor de bekermatch tegen Antwerp. En opnieuw bouwde hij er een feestje met de KVK-fans.

https://www.youtube.com/watch?v=ddF7SbUfLQg
Leukste sportfeiten van 2017 (3): Doelman Durbuy cultheld in het Guldensporenstadion
© VDB