KVK-verdediger Van Loo laat via Facebook weten dat hij zich "prima voelt" na hartproblemen gisteren

11/05/18 om 20:52 - Bijgewerkt op 12/05/18 om 15:12

Even paniek vrijdagavond in de wedstrijd tussen Kortrijk en Moeskroen. Thuisspeler Anthony Van Loo, die in 2009 een hartstilstand op het veld kreeg en met een defibrillator voetbalt, zeeg vroeg in de wedstrijd neer en greep naar de hartstreek.

KVK-verdediger Van Loo laat via Facebook weten dat hij zich "prima voelt" na hartproblemen gisteren

Zonder contact viel Van Loo plots neer op het veld. © BELGA

De 29-jarige verdediger kon nadien wel met hulp van de medische staf op eigen kracht naar de kleedkamer. Tijdens de pauze kwam Kortrijk op Twitter met geruststellend nieuws: "De clubdokters melden dat alles oké is met Anthony, spoedig herstel".

Al jaren hartprobleem

Akelig beeld in minuut vijf van de wedstrijd tussen KV Kortrijk en Moeskroen. Anthony Van Loo deed teken naar de bank dat hij een probleem had en seconden later lag hij op de grond. Je zag ook een schok door zijn lijf gaan. Van Loo kampt al jaren met een hartprobleem.

In juli 2008 werd bekend dat Van Loo kampt met hartritmestoornissen. Er werd gevreesd dat dit het einde van zijn carrière zou betekenen, maar eind 2008 startte hij weer op het veld van KSV Roeselare. Sindsdien speelt hij met een geïmplanteerde defibrillator.

In 2009, tijdens een eindrondewedstrijd tegen Antwerp FC, kreeg Van Loo tijdens een inworp een hartstilstand. Ook toen redde de defibrillator zijn leven.

Van Loo kon zelf terug naar de kleedkamer wandelen.

Van Loo kon zelf terug naar de kleedkamer wandelen. © BELGA

Ongerustheid op Twitter

"Ik voel me prima"

Zaterdagmiddag zette Van Loo dit op Facebook:

Delen

"Ik wil graag iedereen bedanken voor alle steun die ik kreeg na de gebeurtenis van gisteren.. Momenteel is mijn toestand stabiel en voel ik me prima. Maandag zullen er wel verdere onderzoeken gebeuren die meer duidelijkheid zouden moeten scheppen naar wat de aanleiding zou kunnen geweest zijn."

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!