KV Kortrijk zwaar onderuit in oefenmatch, maar Papazoglou scoort zowaar

Christof Decraene

De Kerels verloren vanmiddag met 5-2 van Roda JC, de rode lantaarn in de Nederlandse hoogste voetbalklasse.

De partij werd ingedeeld in vier helften van 30 minuten. In dat eerste half uur werd niet gescoord. Daarna kwam Roda beter in de wedstrijd, maar net op dat moment sloeg Kortrijk via Jeremy Perbet toe: 1-0. Jorn Vancamp, door Anderlecht aan de Nederlanders uitgeleend, scoorde de gelijkmaker. In de derde periode telde Roda de Kortrijkzanen helemaal uit. In een ruk ging het naar 1-5. In de slotperiode scoorde Kortrijk nog de 2-5 via… Thanasis Papazoglou, die terug is van zijn uitleenbeurt aan het Noorse Aalesunds. Zijn torinstinct heeft de Griekse spits tijdens zijn uitleenbeurt niet teruggevonden, want net voor zijn doelpunt had hij al een kans voor open doel laten liggen.