KV Kortrijk zwaar onderuit bij Standard

Geoffrey Mujangi Bia opent de score. © BELGA

In een rechtstreeks duel om de vierde plaats heeft KV Kortrijk een zware 4-0 pandoering gekregen op Sclessin.

De thuisploeg nam meteen het heft in handen en kwam na een kwartier op voorsprong. Ezekiel ging neer na contact met Poulain en Mujangi Bia zette de elfmeter om. De Kerels herpakten zich dan even maar de betere kansen bleven toch voor Standard.

Yves Vanderhaeghe ziet zijn ploeg defensief klungelen.
Yves Vanderhaeghe ziet zijn ploeg defensief klungelen.© BELGA

De tweede helft was amper enkele minuten aan de gang toen doelman Henkinet zich verkeek op een vrije trap van Trebel en het zo 2-0 werd. KVK reageerde meteen via Chevalier maar oog in oog met Thuram schoot die hoog over.

Igor de Camargo is blij met de 3-0.
Igor de Camargo is blij met de 3-0.© BELGA

De koude douche volgde al snel toen de Kortrijkse verdediging weer de mist in ging en De Camargo het geschenkje in dank aannam: 3-0.

Geoffrey Mujangi Bia scoort zijn tweede van de avond.
Geoffrey Mujangi Bia scoort zijn tweede van de avond.© BELGA

Een kwartier voor tijd velde Mujangi Bia het definitieve verdict: 4-0.

Doelpunten: 15′ Mujangi Bia 1-0 (pen), 51′ Trebel 2-0, 58′ De Camargo 3-0, 76′ Mujangi Bia 4-0.

KV Kortrijk: Henkinet, Van Loo, Poulain, Tomasevic (62′ Van Eenoo), Mulemo, Pavlovic, De Mets (64′ Klaasen), Capon (39′ Marusic), De Smet, Chevalier, Santini.