KV Kortrijk niet akkoord met speeldag schorsing voor Kagelmacher

10/04/18 om 07:23 - Bijgewerkt om 07:24

Clubwoordvoerder Jelle Brulez bevestigde maandagavond dat de club de speeldag schorsing die het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) niet aanvaardt.

KV Kortrijk niet akkoord met speeldag schorsing voor Kagelmacher

Zondag kreeg Kagelmacher een rode kaart van scheidsrechter Visser in de slotfase van de wedstrijd tegen Moeskroen. © BELGA

Gary Kagelmacher verschijnt dinsdagnamiddag voor de Geschillencommissie in de hoop vrijgesproken te worden. Het Bondsparket stelde hem een speeldag schorsing en 400 euro boete minnelijke schikking voor na zijn rode kaart van afgelopen weekend. Daardoor dreigt hij de verplaatsing naar SK Lierse aanstaande zaterdag te missen.

In de met 2-1 verloren derby op het veld van Moeskroen werd Kagelmacher in de slotminuten rechtstreeks uitgesloten door scheidsrechter Lawrence Visser. De verdediger gaf in de grote rechthoek een lichte duw in de rug van Taiwo Awoniyi, die makkelijk tegen de grond ging. Visser legde het leer op de stip en stuurde Kagelmacher met rood weg.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!