KV Kortrijk moet het tegen Oostende zonder doelman Kaminski doen

Sebastien Bruzzese staat zaterdag normaliter in doel bij KV Kortrijk. © BELGA
Christof Decraene

KV Kortrijk ontvangt zaterdagavond in het eigen Guldensporenstadion KV Oostende. Na de 1 op 9 stijgt de druk in Kortrijk, al relativeert coach Glen De Boeck.

“Er is altijd druk voor een wedstrijd”, geeft de Antwerpenaar een huizenhoog cliché mee. “Moeten we winnen tegen KVO? Ja, en we willen dat ook. Alleen is dat gegeven geen garantie op een zege. Iedereen beseft ook wel dat het beter moet. Ik heb het er afgelopen week nog eens uitgebreid met mijn spelers over gehad. Iedereen heeft recht op een mindere wedstrijd, maar men moet wel zijn job blijven doen. En dat hebben sommigen nagelaten. Die specifieke richtlijnen uitvoeren was vorig seizoen onze grote collectieve sterkte. Dat ontbreekt nu, ik heb de indruk dat sommigen nog te veel teren op vorig seizoen.”

Tegen Oostende zal Glen De Boeck het alvast zonder Thomas Kaminski moeten doen. Hij is out met een blessure aan de voetzool. “Het wordt moeilijk om hem fit te krijgen”, bevestigt de Kortrijktrainer. “Maar ik heb alle vertrouwen in Sébastien Bruzzese. Hij heeft vorig seizoen in play-off 2 bewezen een heel goede doelman te zijn. Voor de rest is iedereen fit. Lichamelijk toch, op fysiek vlak is het andere koek, zeker bij de nieuwkomers.”

Dat geldt ook voor Imoh Ezekiel, die vorig weekend eindelijk arriveerde. “Hij heeft nog veel werk om fit te raken. Hij trainde wel individueel in Nigeria, maar dat is hetzelfde niet. Of een invalbeurt zaterdag mogelijk? Dat moet ik nog bekijken. Het is wel zo dat je tijdens de drie groepstrainingen waaraan hij deelnam meteen zag dat hij veel kwaliteiten heeft.”