KV Kortrijk krijgt serieuze pandoering in Anderlecht

90 lange minuten, dat waren het voor de spelers en fans van KV Kortrijk in het Constant Vanden Stockstadion. De Kerels werden bij momenten weggeblazen en kregen een serieuze oplawaai te verwerken: 5-1.

Anderlecht nam meteen het initiatief. Dat resulteerde al na negen minuten in een eerste uitstekende kans: Dennis Praet met de gemeten voorzet op Aleksandar Mitrovic, maar Henkinet had een supersave in huis. Drie minuten later was het opnieuw bijna prijs met dezelfde protagonisten in de hoofdrol: Mitrovic van dichtbij met de kans, maar opnieuw lag een uitstekende Henkinet in de weg. Op het kwartier was het toch raak. Geen Mitrovic dit keer, maar wel Olivier Deschacht, die een voorzet van Steven Defour knap binnen kopte. Kortrijk kreeg ook daarna niks voor mekaar en halfweg de tweede periode slikte het een tweede tegentreffer. Op een hoekschop van Defour kon opnieuw Olivier Deschacht ongehinderd zijn tweede van de avond binnen koppen.

Anderlecht liet het tempo zakken na die dubbele voorsprong en Kortrijk kreeg meer grip op het middenveld. En dat resulteerde in een uitstekende kans voor Thomas Matton, maar hij geraakte zelfs in twee tijden niet voorbij de Anderlechtdoelman. Vijf minuten later zorgde Kortrijk toch voor extra spankracht in de wedstrijd toen Teddy Chevalier de aansluitingstreffer over Proto wipte. Maar de Kortrijkse hoop werd snel in de kiem gescoord: op slag van rusten zorgde Youri Tielemans met een wereldgoal voor de 3-1.

Na de pauze bleef een bleke Kortrijkaanvoerder Nebosja Pavlovic in de kleedkamer en maakte Robert Klaasen zijn opwachting. Nog voor de tweede helft goed en wel gestart was, stond het al 4-1. Aleksander Mitrovic maakte na een razendsnelle aanval, weliswaar vanuit buitenspel, zijn 17de competitietreffer van het seizoen. Domper voor KVK, dat een minuut later ook een trekkebenende Teddy Chevalier geblesseerd zag uitvallen. Anderlecht had er ondanks de ruime marge best nog zin en bleef prompt voor de aanval kiezen. Najar beloonde die aanvalsdrift met een vijfde goal. Er waren toen nog altijd maar 61 minuten gespeeld. Toch leek Anderlecht het daarna welletjes te vinden. Paars-wit beperkte zich tot controlevoetbal, al had Frank Acheampong in de slotfase de Kortrijkse vernedering nog compleet kunnen maken met een zesde doelpunt.

KV Kortrijk zakt zo na het eigen verlies en de zege van Charleroi tegen Standard naar de laatste plaats in deze play-off 1. Komende dinsdag mag het voor eigen volk tegen Standard proberen om weg te geraken van die zesde plaats.