KV Kortrijk hervat maandag de trainingen

Teddy Chevalier scoorde vorig seizoen 21 competitiegoals. (Foto Belga) © Belga
Redactie KW

Maandag 18 en dinsdag 19 juni staan medische en fysieke testen op het programma, op woensdag volgt de eerste veldtraining.

En op die eerste veldtraining zullen, behoudens enkele beloften die nog opgeroepen moeten worden, 20 spelers van de A-kern present zijn. Dat is het aantal dat coach Glen De Boeck op dit moment ter beschikking heeft. Kortrijk realiseerde nog maar één inkomende transfer: die van derde doelman Jarno De Smet (19), de Belgische jeugdinternational die van Lommel overkomt.

In doel wordt Thomas Kaminski de nummer één en Sebastien Bruzzese de invallersdoelman. Ten minste als Kaminski bij KVK blijft, want hij staat in de belangstelling van onder andere AA Gent en Strasbourg. Als de Oost-Vlaming na zijn puike seizoen toch rood-wit verlaat, moet Kortrijk nog op zoek naar een nieuwe keeper.

De verdediging

Voor zijn defensie teert de Veekaa momenteel op zeven spelers: Gary Kagelmacher, Vladimir Kovacevic, Lucas Rougeaux, Youcef Attal, Bennard Kumordzi, Anthony Van Loo en Kristof D’Haene. De huurlingen Bryan Verboom (Zulte Waregem) en Erik Palmer-Brown (Manchester City) zijn terug naar hun club. Reken daarbij dat Kumordzi door zijn positieve dopingtest nog tot begin september geschorst is, Lucas Rougeaux nog maanden out zal zijn met zijn knieblessure en er omwille van zijn hartprobleem een groot vraagteken is over de voetbaltoekomst van Anthony Van Loo en je merkt meteen dat Kortrijk op defensief vlak met de nodige vraagtekens zit. Middenvelders Christophe Lepoint en Larry Azouni kunnen weliswaar in dat compartiment depanneren.

Op het middenveld verloor KVK Yevhen Makarenko aan Anderlecht en dat wordt een aderlating. Ook Stijn De Smet, einde contract, is weg. Hervé Kage blijft ook volgend seizoen uitgeleend aan het Turkse Karabükspor. Hij tekende er een huurcontract tot medio 2019. Wel ter beschikking: Abdul Ajagun, Jovan Stojanovic, Hannes Van Der Bruggen, Medjon Hoxha, Tyron Ivanof en Glen De Boeck recupereert ook Elohim Rolland, die terug fit moet zijn nadat hij quasi het volledige vorig seizoen out was met een knieblessure.

Spoeling voorin is dun

Voorin is de spoeling met Teddy Chevalier en Idir Ouali wel erg dun. Jeremy Perbet is terug naar Club Brugge en Thanasis Papazoglou is einde contract.

Als potentiële nieuwkomers circuleren voorlopig twee namen: Alpaslan Ozturk, ex-Standard en ex-Beerschot, was vorig seizoen bij Elazigspor in Turkije actief en is nu transfervrij. Kortrijk heeft ook een oogje op linksachter Nicolas Gavory van de Franse tweedeklasser Clermont.

Glen De Boeck: “Pittige competitiestart”

Dinsdag werd de kalender voor de nieuwe voetbaljaargang bekendgemaakt en voor KV Kortrijk is die, niet voor het eerst, best zwaar te noemen. Kortrijk opent het seizoen op zaterdag 28 juli met een thuiswedstrijd tegen Anderlecht. Daarna volgen tot de eerste interlandbreak nog vijf matchen. Op speeldag twee trekt KVK naar Antwerp, volgt een uitwedstrijd bij landskampioen Club Brugge, speelt men thuis tegen KV Oostende, uit naar Charleroi om dan op speeldag zes in het eigen Guldensporenstadion RC Genk te bekampen.

“Je moet die clubs sowieso bekampen”, zegt trainer Glen De Boeck. “Maar het klopt dat de eerste wedstrijden best pittig worden. Net daarom wordt het belangrijk dat we ons in de zes weken voorbereiding goed kunnen klaarstomen en ik de nodige patronen in ons spel kan slijpen.”