KV Kortrijk en Club Brugge delen de punten na matige pot voetbal

Christof Decraene

Club Brugge had veruit het meeste balbezit, maar slaagde er amper in om kansen te creëren. Kortrijk deed te weinig op de counter. Een logische 0-0 was het resultaat.

Bij KV Kortrijk verving Brendan Hines-Ike de geblesseerde Bennard Kumordzi centraal in de defensie. Voor het overige waren het dezelfde spelers die vorig weekend een knap gelijkspel behaalden in Genk. Bij Club Brugge nam Matej Mitrovic de plaats in van de geschorste Benoit Poulain, Clinton Mata, Emmanuel Dennis en en Mats Rits stonden in de basis ten nadele van Decarli, Ngonge en Amrabat. De eerste twintig minuten waren een maat voor niks. Een lange studieronde, waarbij het balbezit voor de bezoekers was. Maar kansen creëren, daar slaagden de Bruggelingen niet in. Er was alleen een poging van Dennis, maar die ging meters naast. Voor de eerste doelpoging van de thuisploeg was het wachten tot de 25 ste minuut, maar Avenatti trapte in de handen van Horvath. In de 37 ste minuut kwam dan toch een grote kans en die was voor de bezoekers. Na een voorzet van Vormer kwam de bal bij Mats Rits, maar Kaminski haalde zijn schot knap uit de linkerbenedenhoek. Het zou bij die ene kans blijven, rust 0-0.

Het begin van de tweede helft liet het beste verhopen. Chevalier werd knap de diepte ingestuurd, maar trapte huizenhoog over. Aan de overzijde hinderde Dennis Vanaken en weg was de wenkende kans. Na dit leuk begin daalde het spelpeil opnieuw: balbezit voor Club, Kortrijk ving de bezoekers makkelijk op. Halfweg de tweede helft dan toch nog eens opwinding toen Hans Vanaken van dichtbij mocht inkoppen, maar Kaminski redde knap met de voet. Twee minuten ging invaller Openda op dribbel, maar zijn poging ging via een Kortrijks been en de dwarslat in hoekschop.

Het slotakkoord leek voor KV Kortrijk, dat nog dreigde via D’Haene en Rolland, maar de score wijzigde niet meer. Na het punt vorige week tegen leider Genk pakt Kortrijk nu opnieuw een punt tegen een topper. Club Brugge blijft steken op twee zeges in tien matchen.

Kortrijk – Club Brugge 0-0.

KV Kortrijk: Kaminski, Kagelmacher, Azouni, Chevalier (70′ Ezekiel), Hines-Ike, Van Der Bruggen, Avenatti (73′ Mboyo), De Sart, Rolland, Batsula, D’Haene.

Club Brugge: Horvath, Moraes, Mitrovic, Nakamba (66′ Openda), Vanaken (86′ Schrijvers), Denswil, Vormer, Rits, Dennis, Mechele, Mata (83′ Ngonge).

Geel: Rolland, Denswil, Azouni, Openda, Avenatti, Vormer, Kagelmacher.