KV Kortrijk en AA Gent delen de punten

Jeremy Perbet (Kortrijk) en Yuya Kubo (Gent). © BELGA

De wedstrijd in het Guldensporenstadion eindigde na een spektakelarme vertoning op 1-1.

Na een povere eerste helft, waarin geen van beide ploegen ook maar in de buurt kwam van een doelpunt, opende Moses Simon op het uur de score. De Nigeriaanse vleugelspeler werd uit het oog verloren en verschalkte doelman Thomas Kaminski met een gekruist schot. Kortrijk-coach Yannis Anastasiou stond na drie opeenvolgende nederlagen en een magere 3 op 21 onder zware druk.

Met een dubbele wissel probeerde hij het tij te keren. Met succes, want amper een minuut na zijn invalbeurt hing Hervé Kage (74.) de bordjes gelijk met een zondagsschot. AA Gent drong nog aan, maar scoren lukte niet meer.

Met een puntendeling schiet geen van beide ploegen echt op. AA Gent en Kortrijk hebben beide 10 punten en zijn twaalfde en dertiende in de stand.