KV Kortrijk dankzij twee goedkope strafschoppen naar winst tegen OHL

Christof Decraene

Een licht duwtje en een aangeschoten bal lieten Teddy Chevalier toe twee keer vanop de stip te scoren. Leuven scoorde nog tegen, maar verdiende meer dan de 2-1-nederlaag.

Bij KV Kortrijk kreeg Stijn De Smet nog eens een basisplaats en dat in zijn 150ste wedstrijd voor KV Kortrijk. En coach De Boeck had nog enkele verrassingen in petto: Erik Palmer-Brown mocht voor de tweede keer starten, ook Papazoglou begon in de basis ten nadele van Jeremy Perbet en op het middenveld kregen kapitein Hannes Van Der Bruggen en de licht geblesseerde Yevhen Makarenko rust.

De eerste kans was voor de thuisploeg, maar Thanasis Papazoglou kopte de perfecte corner van Kristof D’Haene net naast. Een minuut later toonden ook de bezoekers zich via Joeri Dequevy, maar hij trapte in het zijnet. En ook de volgende kans was voor de bezoekers. Gorius met een uitstekende vrije trap, maar Sebastien Bruzzese, die net als vorig weekend in Lier Kaminski verving, had een prima parade in huis. Een minuut later ging Stijn De Smet makkelijk neer in de zestienmeter en scheidsrechter Bram Van Driessche gaf strafschop. Teddy Chevalier zette zich achter de bal en mikte nummer 19 van het seizoen tegen de touwen.

Na de aantrekkelijke openingsfase verwaterde het spel. Kortrijk had het balbezit, maar deed er weinig mee. Acht minuten voor de rust eiste de scheidsrechter opnieuw een hoofdrol op toen hij de bal weer op de stip legde, dit keer voor aangeschoten handspel van Gorius. Chevalier zette zich opnieuw achter de bal en bracht zijn team 2-0 voor bracht. Kort voor de rust kon Storm na een slechte terugspeelbal van D’Haene alleen op Bruzzese af, maar hij trapte naast.

De tweede helft was amper begonnen of OH Leuven zat opnieuw helemaal in de wedstrijd. Kostovski kreeg alle tijd om de 2-1 voorbij Bruzzese te koppen en drie minuten later moest het Kortrijksluitstuk op al zijn kunnen een beroep doen om Kostovski van de gelijkmaker te houden. Maar net als in de eerste helft viel de wedstrijd na een aantrekkelijke beginfase compleet stil. De meeste dreiging ging van de bezoekers uit, maar scoren zat er niet meer in. Het meest glorieuze moment voor de thuisploeg was nog de invalbeurt van Tyron Ivanoff, het jeugdproduct dat in de voorbereiding was uitgevallen met een knieletsel en nu zijn eerste speelminuten van het seizoen kreeg.