Kortrijk wint doelpuntenfestival op de Freethiel

De spelers van Kortrijk vieren de overwinning samen met de meegereisde supporters. © BELGA
Redactie KW

KV Kortrijk heeft zaterdagavond een ruime zege geboekt op de 27e speeldag van de Jupiler Pro League. KVK triomfeerde met 2-6 op de Freethiel bij Waasland-Beveren.

Kortrijk maakte in de eerste helft al duidelijk wie de beste papieren had op de Freethiel.

Een gekraakt schot van Kumordzi (22.) en een vlam van Rolland (26.) brachten de Kerels al snel op een dubbele voorsprong op het veld van Waasland-Beveren. Na de pauze kon Waasland-Beveren milderen via een vrijschopdoelpunt van Vanzo (51.).

Gemiste strafschop

Even leek puntengewin er toch nog in te zitten voor de Waaslanders toen Van der Bruggen Verstraete ten val bracht in de zestien. Forte miste de elfmeter echter, waarna Kortrijk opnieuw de controle overnam en dankzij een succesvol afgeweken schot van Koita (59.) op 1-3 kwam. De 1-4 – na een knappe schijnbeweging van Stojanovic (67.) – en 1-5 – een kopbaldoelpunt van De Sart (74.) – waren enkel nog goed voor de statistieken.

Invaller Milosevic (77.) zorgde nog voor een doekje voor het bloeden en Chevalier (80.) legde de eindstand vast op 2-6. In de tussenstand blijft Kortrijk negende, Waasland-Beveren blijft voorlaatste.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier