Kortrijk-middenvelder Kumordzi krijgt vier maanden schorsing

20/05/18 om 16:48 - Bijgewerkt om 16:55

Kumordzi wordt vier maanden geschorst na een positieve dopingplas eind vorig jaar.

Kortrijk-middenvelder Kumordzi krijgt vier maanden schorsing

© (Foto Belga)

KV Kortrijk-speler Bennard Kumordzi heeft van het Vlaams Doping Tribunaal een schorsing van vier maanden gekregen voor een positieve dopingplas op 15 oktober van vorig jaar na afloop van de wedstrijd tegen Standard Luik, zo maakte KV Kortrijk zondag bekend.

Tijdens die test bleek de concentratie Carboxy-THC in het urinestaal net te hoog te zijn en ook de tegenexpertise bleek later positief te zijn. Tetrahydrocannabinol (THC) is de psychoactieve stof in cannabis, het gaat dus niet om een prestatiebevorderend middel.

Tijdens zijn schorsing blijft Kumordzi wel in de A-kern van KVK. De 33-jarige Ghanees zegt dat hij de substantie zelf niet bewust heeft ingenomen. "Hij zal zich tijdens zijn schorsing blijven inzetten voor de club en hoopt om na zijn schorsing zo snel mogelijk opnieuw zijn waarde voor de club te bewijzen", klinkt het in de mededeling van KV Kortrijk.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!