Koita bezorgt KV Kortrijk na spektakelrijk slot alsnog drie punten tegen Waasland-Beveren

Brendan Hines-Ike haalt uit en zet de 0-1 op het bord. © belga
Christof Decraene

De Kortrijkzanen leken in de slotfase van de wedstrijd een 0-2-voorsprong nog uit handen te geven, maar scoorden in blessuretijd alsnog de 2-3.

KV Kortrijk wou na de overtuigende winst tegen Moeskroen de lijn doortrekken tegen Waasland-Beveren. Het trok meteen naar voren, maar mocht zich na zes minuten gelukkig prijzen dat de scheidsrechter doelman Sébastien Bruzzese slechts geel gaf toen hij de bal buiten zijn rechthoek met de hand beroerde. Kortrijk nam daarna weer het initiatief, maar het was tot zes minuten voor de rust wachten op een kansje. Roef had echter een goede save op een poging van Avenatti in huis.

Meteen na de pauze trapte KVK-doelman Bruzzese de bal slecht weg, maar hij zette zijn foutje zelf weer recht. Negen minuten na de pauze kreeg Waasland-Beveren een prima mogelijkheid, maar Gary Kagelmacher haalde de intikker van Milosevic nog op de lijn weg. Meteen erna kwam KV Kortrijk op voorsprong via Hines-Ike, die knap Davy Roef verschalkte. En nog geen twee minuten later stond het al 0-2 via Felipe Avenatti. Kortrijk hield daarna goed de organisatie en leek zijn schaapjes op het droge te hebben, tot Milosevic zeven minuten voor affluiten met een knappe omhaal de thuisploeg weer hoop gaf. Waasland-Beveren ontketende een slotoffensief en die leek resultaat te hebben, want in de slotminuut zorgde Andrijasevic met een prachtige volley voor de verdiende 2-2. De thuisploeg in extase, maar die duurde niet lang want meteen erop haalde de ingevallen Koita weergaloos uit: 2-3. KVK op een diefje naar 6 op 6, vrijdag wacht de derby tegen Zulte Waregem.

Waasland-Beveren – KV Kortrijk 2-3

Doelpunten: 54′ Hines-Ike 0-1, 56′ Avenatti 0-2, 83′ Milosevic 1-2, 90′ Andrijasevic 2-2, 90′ Koita 2-3.

Waasland-Beveren: Roef, Caufriez, Moren, Vukotic, Boljevic, Verstraete (60′ Ampomah), Bisimana, Schryvers, Andrijaevic, Lulic (67′ Jubitana), Milosevic.

KV Kortrijk: Bruzzese, Azouni, Hines-Ike (81′ Rougeaux), Kagelmacher, D’Haene, Chevalier, Van Der Bruggen, De Sart, Lepoint (70′ Kumordzi), Stojanovic (74′ Koita), Avenatti.

Gele kaarten: Andrijasevic, Milosevic, Azouni, Van Der Bruggen.

Rode kaart: Ampomah.