Glen De Boeck “Tevreden met huidige spelerskern, maar opportuniteiten bekijken”

© VDB
Redactie KW

KV Kortrijk bereidt zich na een knappe decembermaand vanaf donderdag 4 januari op een korte winterstage aan de kust voor op de rest van het seizoen. Met een halve finale in de beker en een meer geruststellende plaats in het klassement ziet 2018 er voor de troepen van De Boeck een stuk rooskleuriger uit. “Ik hoop de drukke maand januari met de volledige kern te kunnen doormaken”, kijkt de Veekaa-coach vooruit.

Donderdag vertrekt KV Kortrijk voor haar winterstage naar Nieuwpoort. Na een weekje vakantie staat een korte, maar krachtige teambuilding op het programma. Onder begeleiding van Johan Desmadryl – een oude bekende voor KVK-trainer Glen De Boeck – wordt het vervolg van de competitie én het bekerparcours voorbereid. “We zullen drie dagen aan de kust doorbrengen“, legt coach uit op de website van KV Kortrijk. “Van donderdag tot zaterdag staan er een resem groepsactiviteiten op het programma waarbij de spelers elkaar op mentaal vlak nog beter zullen leren kennen. Daarnaast willen we ook werken aan de groepsdynamiek aan de hand van enkele fysieke proeven.” Op zondag zijn de spelers vrij.

Na een zomer met een pak transfers, lijkt het Guldensporenstadion in de wintermercato een stuk rustiger te worden. “Ik hoop de rest van het seizoen met een zo volledig mogelijke kern te kunnen volmaken. Ik ben erg tevreden van mijn huidige spelersgroep”, aldus De Boeck. “We houden wel onze ogen open en zullen eventuele opportuniteiten zeker bekijken. Als er zich buitenkansen voordoen, moeten we die als club uiteraard overwegen.”