Glen De Boeck: “Dit is hard, zuur en pijnlijk”

De ontgoocheling is groot bij coach Glen De Boeck. © (Foto Belga)
Redactie KW

De Kortrijktrainer was uiteraard ontgoocheld dat hij net naast een ticket voor play-off 1 greep.

Kortrijk deed op de slotspeeldag van de reguliere competitie wat het moest doen: winnen, maar dat was dus niet voldoende.

“Natuurlijk zijn we ontgoocheld, we waren er zo dicht bij”, aldus De Boeck. “Als je ziet wel parcours we sedert begin november vorig jaar hebben afgelegd… Dit is hard, zuur en pijnlijk. Het is opnieuw net niet geworden nadat we eerder ook al nipt naast de bekerfinale gegrepen hadden. Mijn groep heeft meer verdiend voor alle inspanningen die ze hebben gedaan.”

“Toen we enkele weken geleden in de slotminuut een penalty onthouden werden tegen Eupen, heb ik toen gezegd dat ik hoopte dat die penalty ons play-off 1 niet zou kosten. Dat is uiteindelijk wel zo gebleken. Met die twee punten erbij – Kortrijk speelde 0-0 gelijk tegen Eupen – in combinatie met de late winst van Standard tegen KV Mechelen, stonden we nu in de top zes.”

Maar het is dus play-off 2 geworden voor KV Kortrijk en de trainer weigert daarin een meelopersrol te vertolken. “Ik weet dat play-off 2 geen sexy competitie is, maar een profvoetballer moet altijd zijn job doen. We zullen zien tot wat dat kan leiden.”

(CDW – Foto Belga)