Glen De Boeck: “Chevalier wil Gouden Stier niet op zijn trainingskledij”

© VDB VDB
Christof Decraene

De Franse spits van KV Kortrijk is nu alleen topschutter en draagt vanaf zondag de Gouden Stier op zijn shirt.

En die topschutterstitel wordt Teddy Chevalier door iedereen die KV Kortrijk genegen is, gegund. Maar dat betekent niet dat men bij KVK nu alles in het werk zal stellen om de Fransman extra goals te laten maken. “Dat mag de bedoeling niet zijn en dat wil Teddy ook zelf niet”, zegt De Boeck. “Ik moet hem niet waarschuwen dat hij niet te vaak voor eigen succes mag gaan, hij zit zo niet in elkaar. Ik heb Teddy wel gevraagd of we die Gouden Stier ook op zijn trainingskledij mochten zetten, maar dat wilde hij niet. Ik hoop in elk geval dat hij dat shirt mag blijven dragen. Maar bovenal hoop ik dat hij zijn huidig vormpeil behoudt”, lacht de Kortrijktrainer.

En dat vormpeil is best indrukwekkend: 18 goals dit seizoen, waarvan 15 in de laatste 16 wedstrijden. Moeskroen is gewaarschuwd zondag. Ook al omdat Kortrijk sterk bezig is. “Als we onze eerste helft tegen Waasland-Beveren analyseren, dan was die héél goed”, zegt De Boeck. “Volgens waarnemers spelen we momenteel zelfs het beste voetbal van België.”

De Boeck ziet vooral Zulte Waregem als de grootste concurrent voor de groepswinst. “Moeskroen vind ik ook goed, ik zag ze op Lierse een goede wedstrijd spelen. Maar als mijn spelers op niveau zijn, dan moeten we op Le Canonnier een goed resultaat kunnen neerzetten.”