Glen De Boeck: “Als het moet, zal ik roepen naar de ref”

"Ik zal me niet anders gedragen", aldus Glen De Boeck. © Bart
Redactie KW

De Kortrijktrainer verwees daarmee naar de hele ‘affaire’ rond matchfixing die vorige week aan het licht kwam.

“Of er veel over de hele zaak gesproken is geweest onder de spelers? Ik denk van niet”, zegt Glen De Boeck. “Er werd wel eens verwezen naar de slotmatch van de reguliere competitie tussen Oostende en Standard vorig seizoen, waar KVO een 2-0-voorsprong nog uit handen gaf en wij zo play-off 1 misliepen. Maar verder werd daar weinig over gezegd. En ik wil dat dat zo blijft, want anders kunnen we wel in elke match iets vinden dat niet koosjer kan lijken. Denk maar aan die strafschop die wij twee weken geleden tegen Eupen tegen ons gefloten kregen, terwijl de fout buiten de zestienmeter werd gemaakt.”

“Ik zal me in elk geval niet anders gedragen, niet anders coachen ook. Als het moet, zal ik roepen naar de ref. Ik vind niet dat we nu plots compassie voor de scheidsrechters moeten tonen. Maar respect moet er wel zijn. Dat heb ik altijd al gehad voor die mensen. En ik wil bij deze ook de supporters oproepen om zaterdag niet te gaan alluderen op de twee verdachte scheidsrechters.”

Dringend eerste thuiszege nodig

De match tegen Sint-Truiden kondigt zich volgens Glen De Boeck alvast als moeilijk aan. “STVV heeft in de tien competitiematchen al enkele systemen gespeeld. Het wordt dus wat gissen hoe zij hier zaterdag voor de dag zullen komen. Maar individueel beschikken ze zeker over enkele goede spelers, spelers die ook in een goede flow zitten. En we hebben vorig seizoen hier gemerkt wat een goede flow met voetballers kan doen. We zullen dus op onze hoede moeten zijn. In elk geval hebben wij dringend een eerste thuiszege nodig.”

(CDW)