Geen Stojanovic, wel Van Loo in selectie KV Kortrijk

© BELGA
Christof Decraene

Vooral de terugkeer van de rechtsachter is goed nieuws voor De Kerels, want ze zitten op die positie met een probleem.

Jovan Stojanovic liep woensdag in het bekerduel tegen Antwerp al vrij snel een contractuur in de dij op, maar maakte toch de eerste helft vol. En vijf minuten voor rust scoorde de Serviër ook de openingsgoal. De blessure is niet ernstig, maar na samenspraak met de medische staf besliste KVK-trainer Glen De Boeck om hem toch enkele dagen rust te gunnen. “We willen geen risico nemen”, klinkt het bij De Boeck. “Zij dij is zijn zwakke plek, dat hebben tests eerder aangetoond. En door de opeenvolging van matchen en het zware veld tegen Antwerp woensdag… Normaliter sluit hij maandag wel weer met de groep aan.”

Anthony Van Loo, die zonder problemen met de groep trainde, is in de selectie opgenomen. De Boeck twijfelt zelfs om hem te laten starten, gezien de problematiek op de rechtsachterpositie. En er is nog goed nieuws: Gary Kagelmacher sluit maandag met de groep aan.

Geen Stojanovic, wel Van Loo in selectie KV Kortrijk
© VDB

“Hij is er klaar voor. Hij had schrik om te vroeg te herbeginnen en dat is begrijpelijk”, aldus De Boeck. “Een paar weken geleden was hij ook bijna hersteld van zijn blessure, maar werd hij gepusht om toch te spelen. Met het bekende gevolg. Die fout wil ik niet maken, anders riskeer ik om hem opnieuw voor lange tijd kwijt te zijn.”

Ook voor Youcef Attal en Christophe Lepoint is een terugkeer nakende. Elohim Rolland, Tyron Ivanof en Denzel Budde blijven voor langere tijd out.