Geen play-off 1 voor KV Kortrijk ondanks zege tegen Charleroi

De doelpuntenmakers van KV Kortrijk tegen Charleroi: Perbet en Chevalier. © BELGA
Christof Decraene

De Kerels wonnen met 2-0 van de Carolo’s na doelpunten van Teddy Chevalier en Jeremy Perbet. Maar omdat ook Standard won in Oostende, is Kortrijk veroordeeld tot het spelen van play-off 2.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor KV Kortrijk: na vijf minuten stond het al op voorsprong. Ouali veroverde de bal, stuurde Chevalier diep en die prikte zijn vijftiende van het seizoen tegen de touwen. Ook de eerste kans van Charleroi was bijna meteen raak. Pollet met de pegel, Kaminski was geklopt, maar Bryan Verboom stond zijn doelman op de lijn bij. Kortrijk raakte nog amper in de buurt van Charleroidoelman Penneteau. De Carolo’s hadden balbezit, maar deden daar weinig mee, al had Kaminski wel een prima redding in huis nog op een schot van Hendrickx. Vijf minuten voor de rust kwam Kortrijk een tweede keer in de buurt van het Charleroidoel en het was meteen weer raak. Het puntertje van Perbet ging door de benen van Penneteau en de Veekaa zat helemaal op rozen. 2-0 was ook de ruststand.

Na de pauze nam Charleroi het initiatief en Kaminski moest al snel twee keer zijn kunnen tonen. Eerst redde hij een schot van Bedia, daarna ranselde hij een vrije trap van Grange keurig uit de winkelhaak. Net als in de eerste helft verwaterde het spelpeil na een leuk begin. Kortrijk kwam wel steeds beter in zijn spel. Grote kansen creëerde de Veekaa niet, al kon Lepoint net niet profiteren van een foutje van doelman Penneteau. In de slotfase werd een goal van Chevalier nog afgekeurd. Kortrijk won zo met 2-0 na een al bij al weinig sprankelende pot voetbal.