En zo vangt KV Kortrijk opnieuw een smak geld voor zijn trainer

© VDB
Christof Decraene

Stabiliteit en continuïteit… Het zijn twee woorden die al jarenlang verweven zijn met KV Kortrijk. Maar daar lijkt nu een abrupt einde aan te komen.

Precies door de aanstelling vorig seizoen van Yves Vanderhaeghe – zes jaar lang de trouwe luitenant van de Kortrijkse T1’s Georges Leekens en Hein Vanhaezebrouck – tot hoofdtrainer bleef die continuïteit gewaarborgd. En dat was ook zo bij zijn contractverlenging drie weken geleden. Althans, dat dacht iedereen. De interesse van KV Oostende bleef, net als de contacten tussen Vanderhaeghe en de kustploeg. Blijkbaar is Marc Coucke een grote fan van Yves Vanderhaeghe, want hij zal precies door die contractverlenging nu een smak geld mogen neertellen om VDH af te kopen.

Zo passeert KV Kortrijk langs de kassa met zijn trainer en dat niet voor het eerst. Toen Hein Vanhaezebrouck naar RC Genk vertrok, moesten de Limburgers al een ‘transfersom’ ophoesten omdat Vanhaezebrouck nog onder contract lag. En vorig seizoen leverde Vanhaezebrouck de club opnieuw wat centen op toen hij ondanks een contract tot 2016 naar AA Gent vertrok. En tussen de twee regeerperiodes van Hein Vanhaezebrouck werd de clubkas van KV Kortrijk ook nog eens aardig gevuld dankzij Georges Leekens, die na een seizoen KVK bondscoach van onze Rode Duivels werd.

Maar los van het financiële aspect, want dat is een goede zaak voor KV Kortrijk, is het vertrek van Yves Vanderhaeghe dus meer dan een aderlating. Je kunt je vragen stellen bij de ethiek van zijn overstap amper drie weken na zijn contractverlenging, maar welk individu laat nu de kans liggen om opmerkelijk meer te verdienen bij een andere werkgever?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier