Efficiënt KV Kortrijk weer vierde na zege tegen Standard

Lukas Van Eenoo scoorde de tweede goal van KVK. © BELGA

De Kerels wonnen met 3-1 en geven zo de rode lantaarn in play-off 1 weer door aan de Rouches, die nog maar één keer konden winnen in vijf matchen. KV Kortrijk blijft zo met 7 op 9 het statuut van beste thuisploeg behouden.

Geen Adam Marusic in de basis bij KV Kortrijk, de Serviër betaalde het gelag voor zijn mindere prestaties van de jongste weken. Landry Mulemo verdrong dan weer Baptiste Ulens op de linksachter terwijl Benoît Poulain en Thomas Matton geblesseerd moesten toekijken. Kortrijk moest winnen als het de laatste plaats in play-off 1 aan Standard wilde doorgeven en trok meteen naar voren. Kansen leverde dat echter niet op. Maar ook Standard bakte er maar weinig van. Een stilstaande fase moet dan de ban breken en dat gebeurde ook. Een vrije trap van Stijn De Smet werd door Ivan Santini perfect tot bij Zarko Tomasevic gebracht, die volledig vrijstaand mocht binnenkoppen. Er was toen een half uur gespeeld. 1-0 was ook de ruststand na een vrij matige eerste helft.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor KV Kortrijk. Teddy Chevalier lanceerde Lukas Van Eenoo, die Dussaut van zich afschudde en de 2-0 mooi voorbij Thuram op het scorebord zette. Standard reageerde meteen met twee wissels – Igor De Camargo en Jonathan Legear, die zijn debuut maakte voor de Rouches -, maar meer dan een schot op de deklat van Mehdi Carcela leverde dat niet op. Kortrijk werd wel achteruit gedwongen door de bezoekers. Een afgeweken bal van Dussaut ging net naast, een kopbal van De Camargo was hetzelfde lot beschoren. Ook Legear dwong Henkinet tot een prima save. Standard liet na te scoren en dan weet je het wel: op een uitbraak van Kortrijk scoorde Brecht Capon een kwartier voor tijd zowaar de 3-0. Een heel efficiënt Kortrijk dus.

Kortrijk dacht de buit binnen, maar dat was zonder Jonathan Legear gerekend, die tien minuten voor tijd Standard weer wat hoop gaf. Maar veel konden de Rouches in die laatste tien minuten niet meer doen. Meer dan een vrije trap van Carcela in de handen van Laurent Henkinet was er niet meer. Kortrijk springt zo over Standard en Charleroi weer naar de vierde plaats in het klassement. Zondag wacht AA Gent. (CDW)