Charleroi wint met kleinste verschil van KV Kortrijk

Charleroi's trainer Philippe Simonin na de overwinning tegen KV Kortrijk tijdens de Jupiler Pro League . © BELGA

Op de eerste speeldag van de Jupiler Pro League hielden de Zebra’s de drie punten thuis tegen KV Kortrijk.

Scheidsrechter Nathan Verboomen legde na 10 minuten het leer op de stip, nadat Stergos Marinos onderuit werd gehaald door Bryan Verboom. Pollet zette zich achter het leer en zette de penalty om: 1-0. Na de rust knokte Kortrijk zich in partij. Teddy Chevalier kwam dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn kopbal botste tegen de paal. Ook zomeraanwinst Bennard Kumordzi kon niet scoren met het hoofd. In de slotminuten liet Enes Saglik een enorme kans op de 2-0 liggen.

Eerder op zaterdag ging Club Brugge met 0-4 winnen op het veld van Sporting Lokeren, haalde Zulte Waregem fors uit in Eupen (0-5) en deelden Genk en Waasland-Beveren (3-3) de punten.