Buffalo’s wissen met 3-1 zege Kortrijk uitschuiver tegen Moeskroen uit

© (Foto BELGA)

Op de veertiende speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling heeft AA Gent zaterdagavond met 3-1 gewonnen van KV Kortrijk.

Ondanks de uitschuiver van afgelopen dinsdag op het veld van Moeskroen (3-1), boeken de Buffalo’s zo toch nog een negen op twaalf onder de nieuwe coach Jess Thorup.

Bij de rust zag het er niet zo goed uit voor Gent. Jovan Stojanovic had de Kerels in de 41e minuut een 0-1-voorsprong bezorgd. In de 55e minuut bracht Roman Yaremchuk Gent langszij. Stallone Limbombe maakte er in de 71e minuut vanop de penaltystip, na hands van Ilombe Mboyo, met een panenka 2-1 van. Twee minuten voor affluiten legde Yaremchuk met zijn tweede van de avond de eindstand vast.

Gent blijft vijfde in de stand, Kortrijk is elfde. De topper tussen de eerste twee, Racing Genk en Club Brugge, eindigde eerder op de avond op een 1-1-gelijkspel. Cercle Brugge versloeg Moeskroen met 2-1. Vrijdag al hield Oostende met 2-1 de punten thuis tegen Charleroi. Zondag staan nog Standard – Antwerp, Waasland-Beveren – RSC Anderlecht, Lokeren – Eupen en Sint-Truiden – Zulte Waregem op het programma.

Genk gaat met 34 punten aan de leiding, voor Club Brugge (31), Antwerp (25), RSC Anderlecht (24), Gent (23), Standard (20), Oostende en Sint-Truiden (18), Charleroi (17), Eupen, Kortrijk en Cercle (16), Waasland-Beveren (11), Moeskroen en Zulte Waregem (9) en Lokeren (7).