KSV Roeselare zakt naar gedeelde laatste plaats na 2-0-nederlaag bij Union

Doelman Wouter Biebauw kon de nederlaag van Roeselare niet vermijden. © VDB
Redactie KW

In het gerenoveerde Dudenpark kwamen de twee goals diep in de tweede helft van de voet van thuisspits Niakaté.

Bij Roeselare lag Camargo net als Zolotic en Dufour in de lappenmand. Omdat ook Damman nog niet fit is mocht Kocabas verrassend op rechts opdraven. Geen Kis (ex-KSVR) bij de thuisploeg. Die verloor de vorige weken zijn basisplaats aan de Spaanse nieuwkomer Urtzi en moest tegen zijn gewezen werkgever dus toezien vanop de bank.

De match begon met een reeks hoekschoppen voor de thuisploeg. Veel gevaar sproot daar niet uit voort, maar het zorgde er wel voor dat Roeselare er maar zelden in slaagde om de bal in eigen rangen te houden. Op een zeldzame tegenstoot besloot Semedo nog voor het halfuur de zo goed als enige Roeselaarse bal richting doel pardoes op een Union-verdediger.

Gebrek aan precisie

Ook in de tweede helft bleef het spel zich bijna alleen maar voor het KSVR-doel afspelen. Het ontbrak bij de thuisploeg net als voor de koffie bijna de ganse tijd aan precisie bij de laatste pass. Een gevleide 0-0 leek in de maak, maar met twee goals – eentje met de hak en eentje na een uitbraak over rechts – kreeg een ontketende Niakaté het thuispubliek uiteindelijk toch nog aan het juichen.

(SBE)

R. Union SG – KSV Roeselare 2-0

Roeselare: Biebauw, Kocabas (81′ Yagan), Gravenberch, Kompany, Borry, Lépicier, Van Acker, De Smet (73′ Schmisser), Rajsel, Semedo (59′ Aoulad), Godwin.

Doelpunten: 77′ Niakaté (1-0), 83′ Niakaté (2-0).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier