KSV Roeselare verzekert zich van behoud na 0-0 in Westerlo

© BELGA
Redactie KW

Drie wedstrijden van het einde deelde wit-zwart de punten met eerste achtervolger Westerlo. Het behoudt hierdoor negen punten voorsprong op Tubeke, dat laatste blijft.

Omdat Roeselare in de reguliere competitie voor Tubeke eindigde, is het zo mathematisch meteen uitgesloten dat de Brabanders nog over de Schiervelde-jongens wippen. Ook Westerlo is dicht bij de redding, op voorwaarde dan wel dat zij volgende week minstens een puntje halen tegen datzelfde Tubeke en dat de rode lantaarn zelf punten laat liggen.

KSV Roeselare verzekert zich van behoud na 0-0 in Westerlo
© BELGA

Geen verrassingen bij Roeselare in de basiself. Die mocht op het Kuipje, na een 4-0-nederlaag en een 0-0-gelijkspel van in de reguliere competitie, bij de geelblauwen op zoek naar de eerste uitgoal van dit seizoen. De eerste kans was voor Naessens, die na een diepe bal te opzichtig ging liggen. Wit-zwart reageerde met enkele snelle dribbels van een opvallende Godwin. Die probeerde het op het halfuur verrassend vanop afstand, Van Langendonck redde niet zonder moeite. Tussendoor knikte Soumah na een hoekschop op de lat.

KSV Roeselare verzekert zich van behoud na 0-0 in Westerlo
© BELGA

Een beter Westerlo na de pauze. Dat leverde de thuisploeg al snel een kopkans op voor Naessens maar die knikte op Biebauw. Ook de tweede poging van de tweede helft was er eentje voor de thuisploeg. Rommens mocht het proberen met een scherp aangesneden vrije trap maar die mikte op de lat. De bezoekers hadden het nu moeilijk om de ruimte te belopen. De thuisploeg drong aan. Mede door een uitstekende Biebauw, die onder meer nog Soumah en gewezen Zulte Waregem-spits Naessens van een goal hield.

KSV Roeselare verzekert zich van behoud na 0-0 in Westerlo
© BELGA

(SBE – foto’s Belga)

KVC Westerlo – KSV Roeselare: 0-0

Roeselare: Biebauw, Damman (68′ M. Monteyne), Schmisser, Kompany, Grisez, Zolotic, Van Acker, Dufour (84′ Wieser), Lecomte, Cerigioni, Godwin (75′ Cornet).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier